Старши треньорът на Марица Манол Георгиев заяви след отпадането на тима му от турнира за Купата на България, че отборът му има потенциал, но пренавиването на момчетата му е изиграло лоша шега. Пловдивчани загубиха с 1:5 от Литекс, срещата си от 1/8-финалите на надпреварата.

„Ползата от мача е много голяма. Аз ще анализирам срещата, и ще им го обясня, но най-важното е да им се пречупи мисленето. Защото започнахме сковано мача, и това позволи на Литекс да си реши срещата. Мисля, че не е толкова трудно да се играе срещу отбор като Литекс, защото те играят футбол”, сподели наставникът на тима от Б група.

„В началото бяхме пренавити – искаха да покажат, и закономерно се получиха някои грешки. Мисля, че засега стоим добре. Аз съм в този отбор от три месеца и не може за това време да направим това, което показва Литекс. Очаквах ние да подходим малко по-добре, защото не успяхме да разкрием потенциала си.”

„След два дни почивка, ще тренираме още два дни и след това ги пускаме в почивка. Дата за събиране още не съм определил. Трябват ни 2-3 попълнения, имаме нещо предвид, но като стане ще говорим. Потенциалът ни не е да се борим да не изпаднем от Б група”, завърши Манол Георгиев.