„Настроенията са единствено за победа и мисля, че това трябва да го постигнем заедно. На терена да се раздадем до края и да върнем хората по трибуните“, заяви Любомир Любенов преди двубоя на Нефтохимик със Созопол в поредния кръг на Б група. Двубоят от 10-я кръг е в събота, 3-и октомври от 18 часа.

Любенов е роден в София, през 1980 г. Юноша е на ЦСКА, играе в отборите на Спартак (Плевен), Марек, Левски и Литекс. През 2006 г. играе за „Нафтекс“. За купата на УЕФА има 15 мача и 2 гола (4 мача с 1 гол за Левски и 11 мача с 1 гол за Литекс).

„Имахме изключително труден мач със Септември, не толкова заради съперника, но психологически беше важно да спечелим този мач и го направихме. Слабите резултати, които преди това показахме, са вече зад гърба ни. Много важно беше да спечелим този мач и момчетата да се отърсят психически и мисля че това го направихме, въпреки, че не зарадвахме привържениците с хубава игра. Най-важни бяха трите точки и от сега нататък ще се стараем да подобряваме играта и от всеки мач да взимаме максимума“, коментира Любомир Любенов пред neftochimic.com.

- От два дни се подготвяте с новия си треньор Диян Петков. Какви са впечатленията ти. Чувстваш ли се по-мотивиран?

- Много съм доволен от тренировъчния процес. Мисля, че вкара доста настроение сред момчетата и се надявам това да го покажем и на терена, още в събота, срещу Созопол.

- Смяташ ли, че със съотборниците ти сте изграден екип?

- Не мога да кажа, че сме изграден екип, защото досега не се получаваха добри резултати. Трябва много да работим, но мисля, че в този отбор има много качествени футболисти, които още не са разгърнали потенциала си. Може би психологически са затормозени. Те са млади играчи, но трябва да се отпуснат и да осъзнаят, че вече трябва да покажат какво могат.

- Диян Петков посочи като един от проблемите на отбора дисбаланс в селекцията. Какво е твоето мнение?

- Не мога да коментирам думите на треньора. Щом така вижда нещата, може би проблемът е там.

- Има ли други причини, според теб, за незадоволителните резултати до момента?

- Няма други причини. Всичко е наред в клуба, финансово всички сме обезпечени. Мисля че проблемът е психологически.

- Предстои ви много важна среща в събота, срещу Созопол. Има ли напрежение? Как се чувстваш?

- Напрежение няма при мен. Чувствам се много добре и съм готов за този мач.

- Какви съвети ви даде Диян Петков?

- Да се отпуснем психологически, да мислим за мача и да покажем на привържениците на Нефтохимик, че нищо не е загубено и че можем да се борим за „А“ група.

- Какво искаш да кажеш на феновете?

- Да подкрепят отбора, въпреки че сме в трудно положение. Феновете са затова, да подкрепят отбора независимо дали е на първо или на последно място. Важното е когато отборът е в тежко състояние да покажат, че са зад него.