„Подготовката преминава при идеални условия, опитваме се да отстраняваме грешките в първите контроли и лека полека нещата почват да се наместват“, коментира за Гонг старши треньорът на Марек Иво Паргов. Той очаква още един футболист, с добро име, което обаче се пази в тайна.

"С него селекцията ще приключи. Някои от момчетата трудно свикваха с обстановката и едва ли щяха да ни свършат работа. Даниел Младенов ще играе за нас през пролетния полусезон и очаквам с Еньо Кръстовчев да са основните реализатори в тази група", заяви Паргов. Кюстендилецът вече вкара гол за дупничани в проверката с Миньор Перник / 4: 0 /. Младенов разтрогна с Черно море по взаимно съгласие, а трансфера му в клуб от бившите руски републики се провали.

В петък е последния ден от подготовката на Марек в Сандански, като от 11 ч. е предвидена контролна среща с Беласица Петрич. На 18.02 е проверката с Верея, в Царско село. Официално, отборът на Марек ще бъде представен пред феновете от Дупница на 22- ри февруари, с контрола на стадион "Бончук" срещу Пирин- Разлог.

"В нито един момент отборът на Марек не е дължал на никого нищо, нито на момчетата, нито на фирми или институции. Не бива да се преекспонира по темата, не знам защо един столичен вестник го прави. Не искам по този начин да се влияе зле върху мнението на хората, особено на моите момчета. Те знаят, каквото им е обещано ще бъде изпълнено. Крайната цел- влизане в "А" група", коментира Иво Паргов.