След края на мача с Берое, спечелен от Нефтохимик с 1:0 потърсихме мнението на старши треньора на Нефтохимик Димчо Ненов, който отговори на въпроси на официалния сайт на Нефтохимик www.neftochimic.com

Г-н Ненов, вашият коментар за мача.

Получи се много добра проверка. Добър терен с оглед сезона, сериозен съперник с добри футболисти и треньор. Всички условия за една проверка на моментното състояние и за двата отбора.

Нанесохте първа загуба на Берое в контролите.

Резултатът от тези мачове не е приоритет. Нас ни интересува играта ни и новите момчета, които да се впишат колкото се може по-добре в състава. Засега нещата вървят добре, но се стараем да ги подобряваме с всеки мач.

Каква оценка ще дадете на играта на своите футболисти?

Видях доста слабости, по-които започваме работа още от утре. Други продължаваме да чистим в движение. Има много работа, но има и време до началото на сезона. Най-важното е, че момчетата подхождат отговорно в двубоите.

В почти всеки мач някой от новопривлечените футболисти бележи. Така бе и днес.

Да, хубаво е че момчетата се стараят и се влагат. Не искам да отличавам никого. Нефтохимик е и ще бъде тим с отборен дух. След като го има – ще дойдат и резултатите. Това е важно за мен. А не кой е отбелязал, или подал за гол.

Какво предстои до края на седмицата?

Тренираме двуразово до края на тази седмица. Иска ми се да няма повече контузии и всички момчета да са здрави за началото на сезона. Предстои ни мач с Мастер в събота. Искаме да играем на естествен терен, ако и времето позволява. Имаме и още предложения за контроли, но все още изчакваме и ще се съобразим с времето и състоянието на футболистите.