Старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов отговори на много журналистически въпроси след мача с Мастер, спечелен с 1:0 от нафтата.

Според наставника отново в представянето на отбора му е проличала една слабост, която той се опитва да отстрани, а именно играта на приливи и отливи. Тя не е повлияна от физическото състояние на играчите, а най-вече е емоционален проблем. След 20-те начални минути на превъзходство, двете греди и пропуските от удобни позиции, Нефтохимик отстъпи в определени периоди инициативата на своя съперник. Това според наставника се дължи на липсата на сработеност и по-малкия игрови опит на част от младите футболисти на отбора.

Според Димчо Ненов, част от играчите, които идват от други отбори, включително и тези от А група, трябва да променят настройката си за игра. В Б група се играе по-силов и твърд футбол, а някои от играчите залагат повече на техниката и това създава проблеми. В този смисъл проверката според Ненов е била изключително полезна, за да може за пореден път футболистите да видят слабостите си.

Треньорът специално благодари на тима на Мастер за колегиалното отношение в мача и спортсменската игра.

Запитан за ситуацията с Атанас Курдов, който взе участие в контролата Ненов сподели, че разговори се водят от ръководството и на този етап той не може да отговори дали играчът ще остане в тима. Според треньора обаче Курдов е футболист, който би могъл да играе във всяко добро първенство, защото се е доказал и притежава необходимите качества за това.