Даниел Гаджев се присъедини към отбора на Нефтохимик на 19 януари тази година. Полузащитникът е роден на 21.06.1984 г., в Ихтиман. Пътят му на футболист започва от отбора на родния му град, където, на 16 години, влиза в състава на мъжкия отбор и се състезава във В група. През 2005 г. започва кариера във втора дивизия с Балкан /Ботевград/ и само шест месеца по-късно се изкачва до елита в отбора на Беласица, където се състезава до 2007 г. От 2008 г. до 2012 г. играе за Монтана и е капитан на отбора, а от 2012 до 2015 г. е футболист на Локомотив /София/.

Ето какво разказа Даниел Гаджев пред официалния сайт на Нефтохимик за хубавите и лошите моменти в кариерата си, както и за целите, които ще гони с фланелката на Нефтохимик.

- Как се стигна до трансфера ти в Нефтохимик?

- Диян Петков се свърза с мен и ми предложи. Той ми беше треньор в Локомотив /София/. Съгласих се веднага, защото познавам качествата му на наставник. Въпреки, че имах и други предложения, предпочетох Нефтохимик, защото това е отбор с традиции и високи цели, а аз искам да се състезавам за такъв отбор.

- Какви са впечатленията ти от зимната подготовка и тренировъчния процес като цяло?

- Условията за подготовка са перфектни и всичко премина нормално. Най-хубавото е, че няма контузени футболисти и се подготвихме добре.

- Имаш славата на груб играч, с доста червени картони зад гърба си. Ще се фокусираш ли върху отстраняването на този проблем през новия полусезон?

- Да, излезе ми такова име и е нормално, защото съм рекордьор по червени картони в А група. Започнах да работя върху това и се надявам да нямам нито един червен картон през следващия полусезон. Ще направя всичко възможно.

- Ти си футболист с богат опит. В кой период от кариерата ти до сега си се чувствал най-добре?

- Когато бях в Монтана и преди контузията в Локо София. Когато започнах в Монтана бяхме в Б група и с много труд стигнахме до А група, където показахме голямо постоянство, бяхме винаги в средата на класирането. Успях много добре да се сработя с отбора, бях капитан и се чувствах много добре, с изключение на последните шест месеца, когато изкарах петте си червени картона. Но като цяло най-добре съм се чувствал там.

- А кога ти е било най-трудно?

- Най-трудният ми момент беше точно преди една година. На подготовката в Анталия с Локо /София/ се контузих, най-тежката контузия във футбола – скъсах кръстни връзки. Беше на 9 февруари, играхме с руския УФА и се контузих в 20-та минута на мача. Около 7-8 месеца не играх футбол. Това ми беше най-тежкият период в кариерата. Всеки ден правих физиотерапия, а тренировките бяха доста еднообразни - само фитнес, след това бягане и 4-5 месеца не бях пипал топка. Трудно е да гледаш съотборниците ти как играят, а ти не можеш и се чувствах много зле. Сега започвам да играя официални мачове . Физически се чувствам доста добре след подготовката, която направихме. Надявам се да няма вече такива контузии и пожелавам на всички мои съотборници да сме здрави и пълноценни в тренировъчния процес и в мачовете, за да можем да побеждаваме.

- В събота ви предстои първия мач от пролетния дял на шампионата. Какви са настроенията в отбора и чувствате ли се подготвени да се изправите срещу лидера на Б група в момента?

- Настроението е приповдигнато. Мисля, че в контролите се представихме на едно нормално, добро ниво, нямаме загуба и се стараем да изпълняваме указанията на треньорите. Сега предстоят най-важните мачове, ще гледаме да се представим възможно най-добре. Срещу Дунав излизаме за победа и да се надяваме, че ще я вземем.

- Новата селекция в отбора породи и по-големи очаквания за новия полусезон сред привържениците. Усеща ли се напрежение заради това?

- Това може само да ни радва. Нефтохимик е голямо име в българския футбол и ние трябва да се стараем да бъдем на ниво и ще го направим. Събрахме се доста нови футболисти, но мисля, че вече се сработваме и ще постигнем само успехи.

- Успя ли да разгледаш Бургас?

- Нямах много време да опозная града по време на подготовката. Съсредоточих се върху тренировките, но ще наваксам. Това, което съм видял до сега ми харесва много.

- Какво си пожелаваш да постигнеш със зелената фланелка?

- Пожелавам си да влезем в А група. Доста точки сме назад, но не смятам, че е невъзможно. Имаме 13 мача и искам да победим във всички, това ми е първата цел.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS