Халфът на Нафтекс Цветомир Валериев заяви в интервю за www.pfcnaftex.bg, че в момента единствената цел на всички в отбора е завръщане в „А” група. 25-годишният футболист говори и за предишния си престой в тима, когато начело бе Георги Василев, както и за шансовете на „шейховете” за успех при евентуално класиране на бараж.

- Цецо, в момента Нафтекс заема второ място във временното класиране на Източната „Б” група. Какви според теб са шансовете за завръщане на отбора в елита?

Смятам, че имаме отлични шансове за завръщане в „А” група. Доиграваме първенството, отиваме на бараж и го печелим. С оглед на останалите отбори, смятам, че Нафтекс е най-стойностният в групата. Не мисля, че ще имаме проблеми на баража, ако картите са извадени на масата и всичко се решава на терена.

- Познаваш добре отборите в Западната „Б” група след престоя си в Локомотив (Мездра). Кой би бил най-опасният съперник за Нафтекс при евентуално класиране на бараж?

Никой. Не мисля, че Нафтекс ще има опасен съперник при евентуално класиране на бараж. Ако всичко се решава на терена, няма да имаме проблеми да се завърнем в „А” група.

- Има ли разлика в класите на отборите в двете „Б” групи? Според теб кой от двата ешелона е по-оспорван?

Според мен има разлика в класите. В Източната „Б” група играят по-стойностни отбори и самото първенство е по-интересно. Тук има по-големи футболни центрове, като Берое, нашия отбор, Дунав. Поради тази причина Източната „Б” група е по-футболна, защото тук се състезават тимове с по-големи традиции. Но все пак всеки има право на своето място под слънцето.

- Беше в Нафтекс и през сезон 2006/2007 година, когато начело на тима бе Георги Василев. Тогава загубихте баража за влизане в „А” група, какви са приликите и разликите между онзи отбор и сегашния?

Приликите са, че и двата отбора ще играят бараж за влизане в „А” група. Що се отнася до разликите, те са доста. Футболистите, ситуацията в групата са различни. Тогавашният тим на Нафтекс бе съставен предимно от опитни играчи, а сега средната възраст на отбора е 22 години. Именно това е основната разлика – възрастовата граница.

- Предстои ви серия от тежки мачове срещу Несебър и Дунав (Русе). Какви са твоите очаквания за тези двубои?

Моите очаквания са да спечелим и двете срещи. Всеки мач както аз, така и моите съотборници излизаме за победа, всичко зависи единствено от нас. Знаем, че сме един от добрите отбори и ако излезем мотивирани, няма да имаме проблеми. Именно това е основното – максимална мотивация и концентрация и мисля, че няма да имаме проблеми в тези два мача.

- Ти си един от любимците на „зелените” фенове. Има ли нещо, което искаш да кажеш на верните привърженици на Нафтекс?

Първо искам да им благодаря за подкрепата, защото дойдоха да ни гледат даже когато даваха Левски – ЦСКА по телевизията. Това означава много за нас. Дано са с нас до последния мач и да ни подкрепят, защото всички играем с една единствена мисъл: да върнем Нафтекс там, където му е мястото - в „А” група, защото този отбор е име в българския футбол.