Отборът на Нефтохимик Бургас, който ще играе Източната „Б” група от идния сезон, приключи с две победи първия си подготвителен лагер. Изпълнителният директор на тима Благомир Митрев бе любезен да сподели пред Гонг.бг какво е мнението му за първата част от подготовката, как стои въпроса с това къде ще домакинстват „шейховете” и други интересни моменти свързани с бургаския състав.

- Г-н Митрев, как върви подготовката на отбора?

- Всичко е нормално. Завършихме първия си лагер, като изиграхме и две контроли. За сега всичко върви по план. На 21-ви отиваме на подготовка в Трявна.

- Утре е последния срок за заявяване на стадион за домакинства на професионалните отбори. Къде ще приемате своите гости?

- Ами нека изчакаме и обявим решението си утре. Преговори ще се водят до последно. Вариантът да играем в Бургас съществува.

- Ясно ли е вече кои ще останат от стария отбор и кои от новите попълнения ще бъдат освободени?

- Да, като цяло треньорският щаб вече се е определил с това кои ще играят в Нефтохимик през новия сезон и до тръгването за Трявна ще ви оповестим.

- Има спекулации около оставането на Сакалиев.

- Не, той вече е наш футболист, така че всичко друго е невярно.

- Съставът ви като цяло придобива облик. Предполагам следите и ситуацията и селекцията в другите отбори от вашата група. Какви са реалните цели на Нефтохимик в новия шампионат?

- Запознат съм. Ние искаме първо отборът ни да играе добър футбол,а ако ни се открие шанс да атакуваме „А“ група ще се постараем да го използваме. Имаме желанието и ресурса за това.

- Заговори се, че базата в квартал Ветрен ще бъде отдадена за ползване на клуба.

- Община Бургас много ни помага и с нейно съдействие отборът ни ще разполага с тази база, която наистина е много добра.

- Има ли вече щатен лекар отбора и медицински екип?

- Да, в отбора вече работи един много добър специалист. Това доктор Димитър Желязков, който ще се грижи за нашите футболисти.-

- Възможността за контрола с турския гранд Бешикташ съществува ли още?

- Да, все още контактуваме с хора от Бешикташ и до края на лагера ни в Трявна ще знаем дали ще има такъв мач.

- Планирате ли официално представяне?

- Мислим по този въпрос и вероятно ще направим такова. Все още уточняваме датата за да представим официално отбора.

- Наскоро феновете на Нефтохимик бяха първите в България, които сами избраха екипите на своя любим отбор. Какво ви е мнението и ще бъде ли повторена тази практика за в бъдеще?

- Работим много добре с нашия фен клуб. Това са млади момчета, които обичат много отбора и винаги са до нас. Изборът им бе много хубав. Официалният екип е във вариант, който много наподобява модела, с който Нефтохимик игра в най-силните си години. Резервният също е сполучлив. Така че, защо да не продължим да работим съвместно и занапред.