„Това ми е трето връщане в Спартак. Зареден съм с емоция, когато се завръщам тук. Фен съм само на този отбор. Нямаше как да откажа поканата.Зная, че няма да е леко. Тепърва правим селекцишя, доколкото ни позволяват силите като финанси. На този етап нямаме възможност за футболисти с по-големи финансови претенции. Траян Дянков ще е играещ помощник треньор. Той ще е и капитан на отбора. В щаба ми е и Илко Станчев, който ще е треньор на вратарите” коментира треньорът на Спартак Атанас Атанасов Орела на пресконференцията на Спартак днес. На нея присъстваха още Траян Дянков, Илко Станчев, който ще е треньор на вратарите, шефът на УС на Спартак Антон Фажев, както и Красимир Зафиров.

Атанас Атанасов посочи сигурните нови засега. Те са Радо Тодоров, Владо Мирчев, Станислав Георгиев от Бдин Видин (юноша на Етрополе), Петър Патев, Петър Денчев, Илиян Неделчев от Чавдар Етрополе, Виктор Драголов. „Засега не бързам с привличането на по-елитни футболисти. Това ще то направим в близките дни. Искам да привлечем Коста Янев.

Държа на реда и дисциплината. Ще обърнем внимание на школата. Николай Станчев ще бъде директор на школата. В школата ще се вкара методика, с която аз съм напълно запознат. Ще бъде призован човек от БФС, който ще я разясни. Аз ще съм изцяло ангажиран с първия отбор. На този етап целта е оставане в групата. Надяваме се и на по-светли дни занапред. С обединени сили от всички, нещата ще се получат. Вярвам, че феновете ще се върнат като видят, че нещата са чисти. Вярвам, че ще подкрепят отбора” коментира Атанас Атанасов-Орела.

Атанас Атанасов-Орела: Вярвам, че феновете ще се върнат, когато видят, че нещата са чисти

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

Играещият помощник треньор и бъдещият капитан на Спартак Траян Дянков бе кратък на днешната първа пресконференция за годината: „Надявам се да постигнем добри резултати. Феновете искам да ги призова да идват. Вярвам, че ще го направят. Нашата цел е да запазим професионалния статут на отбора”.

Треньорът на вратарите на Спартак Илко Станчев също не бе многословен: „ Тук съм по покана на Наско Атанасов. Познаваме се добре с хората, с които ще работим. Ние ще свършим нашата работа. С удоволствие съм тук. Ще работим за доброто на Спартак”.

Ето какво сподели и Антон Фажев, шеф на УС на Спартак : „Състоянието на Спартак накара нас ветераните, бивши футболисти, треньори, деятели да поемем отговорността за организационното възраждане на клуба, за да просъществува и занапред. Срещнахме доста трудности, задачата не е лека. Организационно изграждане на футболния клуб, вдигане нивото на работа в ДЮШ е основната ни мисия, както и запазването на мястото на отбора в Б Група. Този етап ще предопредели бъдещите ни цели. Убедени сме, че намеренията ни са чисти и добронамерени и се надяваме да бъдем оценявани по делата занапред. Надявам се всички да подходят добронамерено към целите, които сме си поставили и да помогнат. Поканихме за треньор Наско Атанасов, защото би могъл заради чувствата си към Спартак да помогне много.

Одитът продългжава в момента. Изготвя се годишният отчет. 60 до 80 хиляди се очаква да са като задължение. Старото ръководството са поели ангажимент поетапно да го изчистят”, коментира Антон Фажев като добави, че  ще бъдат изчистени задълженията и към досегашния треньор Георги Иванов-Геша..

Красимир Зафиров, представител от ветераните на Спартак: „Приказките са излишни в този тежък момент. В продължение на 10 години клубът ни бе сринат. Повече не можем да търпим и да гледаме как той умира. Събрахме се местни хора, а не външни с първата и единствена цел засега-оставане на отбора в Б Група. Предполагам, че ще се намерят достойни хора в нашия град, които също да дойдат при нас, за да можем да изправим Спартак, за да стигне нивото, на което беше”.