Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов изрази голямо задоволство от победата и най вече играта на своя тим при успеха с 5:0 над съименниците им от Враца.

„Стана много добър мач за нашия отбор. Доста настроение, доста пропуски и положения. Нямам никакви забележки към нашата игра. Имахме възможност да дадем шанс и на млади футболисти като Юсеин. Ако той работи добре, ние ще му даваме шанс.“, коментира Стоилов.

"Владеехме инициативата. Важното нещо, което исках е да няма отпускане в последните минути. Да се търси голът, да има положения. Не беше важно толкова дали ще се реализира или не. Трябваше да държим ритъм и до последната минута да играем на максимум,а не след решен мач да играем унило. Винаги държа моя отбор на играе на максимум, въпреки че в сряда имаме мач, но има време да се възстановим. По-добре да играем мачове по средата на юли отколкото по средата на месец февруари. Предполагам, че тогава мачовете няма да са от пет, а от седем часа. Всички отбори трябва вече да помислим за реконструкция на стадионите."

„Ще се борим до край за третото място. Надявам се Етър да изиграе последния кръг и да направим един добър финал на първенството. Надявам се, че от Българския футболен съюз ще проявят разум и ще решат възможно най-бързо нещата, що се отнася до това кога да започне новото първенство“, сподели още наставникът на „канарчетата“.

В момента Ботев заема третото място във временното класиране, но прекият конкурент за него – ЦСКА е и с мач по-малко. „Червените“ гостуват на Берое утре.