Тежка двучасова тренировка проведе преди обяд старши треньорът на Локомотив Неделчо Матушев. Той раздели отбора на две групи . Докато едната тренираше на терена, другата „играеше тежко пловдивско хоро” във фитнеса. Втората група се подготвяше под ръководството на сръбския специалист Саша Стайкович, който пристигна специално да направи тестовете с играчите на Локомотив.

Според сърбина, тестовете ще продължат 2-3 дена и след това той ще анализира резултатите и ще си замине. Днес Стайкович само приготви играчите за същитската част от тестовете и работи с тази част, която бе във фитнеса. Както се вижда и от снимките той раздели групата на няколко части от по трима футболисти и всяка част имаше занимания от рода да подобрят баланса си като стоят играчите върху огромна топка, или да са застанали на коляното на единия крак , а другия да е изпънат назад и така и с ръце да балансират. Или да отскачат на един крак като едновременно с това се и въртят около оста си.

Групата, която работеше навън първо направи бягане по определени параметри, а след това старши треньорът Неделчо Матушев накара футболистите да тренират завръшващи удари към вратата, пазена от Лучини или Ставрев при едната група и от Тодоров и Ставрев при другата група.

На футболистите им бе интересно показаното от сърбина Саша Стайкович и въпреки насъбралата се умора всички активно се включиха при провеждането на теста.

В четвъртък преди обяд някои от играчите, които няма да вземат участие в мача с Шандун ще тренират на базата в Марбея. Останалите ще имат разходка из хотела и от 17 часа българско време ще играят в мача с китайския шампион Шандун, който също от 3 дни е на подготовка в Марбея.

Вижте снимки от днешното занимание във фитнеса.