Младият Петър Иванов (набор 1999 година) започна подготовка от първия ден на зимните занимания на Левски. Новината при него е, че той идва от юношеския отбор на „сините“ от база „Раковски“, където шеф е Станислав Ангелов.

По запознатите твърдят, че директно преминаване от база „Раковски“ в първия отбор на Левски не се е случвало от десетилетия. Треньор на Петър Иванов в тима му до момента е Владислав Вутов.

Обикновената практика е момчетата, които изпъкват на стадиона в кв. „Иван Вазов“ първо да преминат в отбор от същата възрастова група на „Герена“ и евентуално от там да стигнат до мъжкия отбор.

В момента при Стойчо Стоев тренират двама започнали от база „Раковски“. Това са Диян Иванов и Илия Димитров, но те са извървели стандартния път преминавайки през ДЮШ на стадион „Георги Аспарухов“.

Петър Иванов идва директно при мъжете без да е бил в някоя от формациите на ДЮШ на „Герена“.

Петър Иванов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Най-доволен от това повикване на момчетo от страна на Стойчо Стоев трябва да е Станислав Ангелов, който събра към 400 деца в различните възрастови групи. За всички тях Петър Иванов трябва да е пример и мотивация за това как, ако си талантлив и добър футболист може да бъдеш забелязан от спортно-техническото ръководство на мъжкия отбор на Левски.

Самият Петър Иванов се чувства добре в първите си дни с мъжете на Левски, за което му помага, че половината от съотборниците му са в юношеска възраст.

Петър Иванов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Той влага необходимото старание в заниманията и старши треньорът Стойчо Стоев е доволен от раздаването му в тренировките.

Очаква се Петър Иванов да направи своя дебют за Левски в събота, когато е първата контрола за годината срещу местния Свиленград, където „сините“ са на подготовка. Двубоят ще е по обяд, след което отборът се прибира в София. Очакванията са Петър Иванов да замине с Левски и за лагера на отбора в Турция.