Наставникът на ЦСКА Христо Янев коментира поражението на тима в първата контрола срещу Спартак Плевен.

"Не сме планирали такъв старт, ако съдбата ни е подготвила нещо хубаво – ще се радваме. Всичко останало върви добре, момчетата се представят много добре и вървим по план.”

„Като нови попълнения не мога да кажа със сигурност какво очакваме и какво – не. Имаме много работа за вършене, имаме доста време, през което можем да направим нещата, които искаме.”

„На този етап нямаме за цел да търсим оптимален състав, целта е всички да се натоварят по еднакъв начин. Да е ползотворно всичко това, което правим като физически тренировки в седмичния цикъл. Днес се опитахме да завъртим целия отбор, по 45 минути.”

„Момчил Цветанов има проблем с бедрото, Ники Колев има проблем, за който ние знаехме предварително. Всички останали са добре, просто исках хората, които са здрави, да изиграят по 45 минути.”

„Да, стартираме със загуба, но не е нещо, което да не ни се е случвало досега. Предпочитам да губим в контролите и след това да бъдем отбор, който побеждава във всеки мач. Това се опитваме да направим. Пак казвам – имаме достатъчно време да го направим това нещо, да се сработят момчетата помежду си и да видим отбор, който радва феновете.”

„Търсим, разбира се, в процес на търсене сме на нови играчи. В момент, в който всеки един футболист търси клуб – ние правим същото. Не се изненадвайте, ако дойде при нас някой нов футболист. На този етап разполагаме с добра група от футболисти.”

„На този етап, щом не е с нас, Станислав Манолев има други планове за развитие. Така че няма смисъл да коментираме темата.”

„Ние се казваме „ЦСКА”, само преди 20 дена спечелихме Купата на България. Да ви кажа честно, не ми остана време да преброя дали са еднакъв брой феновете на трибуните. Видях подкрепа, видях хора, които дойдоха и се радваха на отбора. Това е най-важното за нас.”

„Имаме нови футболисти, които дойдоха. За тях това са неща, които са нови като изисквания в играта. Имаме достатъчно време, имаме много работа за вършене, не се заблуждаваме. Смятам, че ако момчетата подхождат по начина, по който го правят до момента, няма да имаме никакви проблеми.”

„Нека коментираме нещата, на които мога да ви отговоря конкретно. Това (плановете на Гриша Ганчев) са неща, които са извън моята компетенция; неща, с които не съм запознат и трябва да ви лъжа тук.”

„Чувствам се много добре, имам да върша работа и я върша, до този момент. Момчетата се справят страхотно с натоварванията и пред мен има поставена цел – да подготвя този отбор за старта на първенството.”

„Ние се готвим за старта на първенството. Искаме тогава да бъдем готови. Дотогава се радвам, че срещаме такива сериозни отбори, защото ще си премерим силите и ще видим реално къде се намираме. Ще се сблъскат играчите със сериозни проверки, в които всеки един от нас ще види точно как стоят нещата. След това чакаме стартът на първенството да бъде обявен официално и да знаем какво ни предстои.”

„Може и да има още една контрола, но на този етап не мога да ви кажа със сигурност.”

„Не съм пропуснал мачовете във Франция, гледах внимателно мачовете, просто ситуацията беше такава, че нямаше как да отида. Разбрал съм се с хората, от които зависи всичко това. Трябва да ви кажа, че се отнасям изключително сериозно към това, което ми предстои в НСА, хората ми дават изключително много знания и опит, така че няма как да подходя по друг начин, освен с уважение.”

„Бившите играчи на Литекс са в различен отбор, ще разберат това в мачовете, които ни предстоят. Виждаме, че феновете са много повече, искат много повече от отбора. Нормално е на този етап те още да не са привикнали към всичко, което ние имаме като изисквания към тях, но времето, което предстои, ще да де възможност да кажем на всеки точно какво се иска и как трябва да се направи. Мястото, където сме попаднали, е най-доброто, за да дадем това, което можем.”