Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев сподели преди заминаването на тима за лагера в Австрия, че той и неговите футболисти се концентрират върху случващото се на терена, а не на това извън него.

Янев все пак сподели, че решението на БФС да включи клуба сред участниците в А група е радващо. "За нас това е нещо, което очаквахме от много време и се радваме, че се случи. И преди това бяхме спокойни. Сега просто трябва да удвоим усилията, които полагаме", сподели Янев.

"На този етап това са хората които са с нас, очакваме нови попълнения, но има достатъчно време, за да изберем най-доброто за ЦСКА.

Относно престижните съперници в контролите, Янев коментира: "Ние не отиваме там да се надиграваме с тях, а да изградим стойностен отбор, да разберем идеите, които имаме за развитието ни. Трябва да направим всичко да се подготвим добре, да направим всичко сме здрави и да направим група, която ще ни е полезна."
Относно напусналия Бьорн Йонсен, Янев бе лаконичен: "Няма нищо, щом не е тук няма каквода го коментираме."

"Не искаме да стряскаме никой с думи, искаме да се подготвим добре и да сме конкурентноспособни на другите."

А относно заплахата на Левски да напусне първенството, Янев отговори: "Без коментар, няма смисъл да коментирам другите отбори. Длъжни сме да се концентрираме върху нещата, които правим на терена."

Марков: Някои фенове няма да припознаят клуба, но ЦСКА е жив