Вратарят на Лудогорец и националния тим на България Владислав Стоянов вярва, че новият национален селекционер Ивайло Петев може да постигне успехи, ако бъде оставен да работи на спокойствие. Стоянов говори пред журналисти на първата пресконференция на шампионите през новата година. Утре Лудогорец заминава за Турция, където ще проведе първата част от зимната си подготовка.

„Честно казано не знам кои отбори ме искат. Това може да го кажете вие, Аз, както и останалите хора чета от вестници и сайтове. Аз лично не съм запознат за някакъв интерес. На този етап до мен не е стигало нищо и предполагам, че няма нищо сериозно“.

„И аз дочувам за Футболист на годината. Това е една награда, която всеки един футболист иска да получи. Ще съм изключително щастлив, ако успея да спечеля тази награда. Това ще бъде голямо признание за моя труд, не само през миналата година, а и през цялата ми кариера. Наистина ще бъда много поласкан. Нека не забравяме, че има и други футболисти, които заслужават“, коментира Стоянов.

„Конкуренцията е доста сериозна в А група, все пак виждате, че изоставаме на три точки от ЦСКА. И те стягат селекция и искат да си запазят отбора, така че първенството ще бъде доста интересно, особено като отборите се разделят на две шестици. Надяваме се да излезем крайни победители. За купата жребия не ни помогна особено. Очакваме два тежки двубои, въпреки че в последния мач ги победихме, срещу тях играем трудно.“

„Ивайло Петев е чудесен млад специалист. Дойдох в Лудогорец под негово ръководство, той ме взе в отбора. Имах удоволствието да работя с него. Той е човек, който разбира материята и иска да се развива и резултатите му не само в България говорят за това. Смятам, че трябва да му се даде нужното спокойствие и да му се даде възможност да разкрие своя потенциал. Аз съм убеден, че ще успее да го разкрие с футболистите, които са в националния отбор“, каза още той.

„Не мога да кажа, защо Любо Пенев не успя. Това трябва да го кажат специалистите. Може би ни липсваше късмет. Ако бяхме победили Малта, смятам, че щяхме да продължим да работим заедно. Пене успя да изгради някакъв стил на игра. Това, че не постигнахме очакваните резултати, може би малшанс, или пък толкова са ни възможностите“, допълни Стоянов.