Футболист номер едно на България за 2014 г. Владислав Стоянов даде обширно интервю след награждаването си. В него той говори по доста теми, включително и за битката за титлата през този сезон. Надеждите на вратаря на Лудогорец са всичко да се реши на терена, а не извън него.

"Надявам се всичко да е коректно в борбата за титлата. Предполагам, че пак ще има скандали, съдии, глупости, но се надявам всичко да се решава на терена. Това е най-доброто нещо не само за феновете, а и за самите футболисти", сподели Стоянов. 

Все пак неговият тим тръгна трудно през пролетта със загуба в първия мач от осминафиналите за Купата срещу Берое с 1:2 в Стара Загора. Според вратаря обаче, това е пло на случайност и все още навлизане в игрови ритъм. 

 "Не толкова мотивацията ни попречи на старта. По-скоро психологически не бяхме готови да превключим от подготовка на шампионата и официални мачове. Затова още в неделя трябва да покажем, че тази загуба от Берое е била случайна и ще успеем да ги преодолеем. Играем на всички фронтове." 

"На първо място сме професионалисти и когато си такъв, не трябва да подценяваш никого, а трябва да даваш всичко от себе си. Докато съм в този отбор, ще давам всичко, на каквото съм способен", сподели Стоянов. 

Той засегна и интересната тема за миналото му, свързано с ЦСКА, който сега е основен конкурент на разградчани за първото място. Стоянов разкри, че "червените" сега не му липсват, но някой ден може и да се завърне при тях.

"Пътищата ни с ЦСКА се разделиха доста отдавна, още като юноша. Не мога да кажа, че ЦСКА ми липсва, все пак сега съм в Лудогорец и градя нещо с този отбор. Никога не се знае пък дали някой ден няма да ги печеля тези отличия като футболист на ЦСКА." 

"Ако другите отбори вдигнат нивото и бъдат конкурентоспособни на Лудогорец, това ще помогне на българския футбол и ще започне отново да се говори за нас. Сега българите изобщо ни няма на футболната карта", заяви Стоянов.

Той сподели и какви емоции чувства след спечелването за първи път на отличието за Футболист номер едно на България.

"Чувството е невероятно, изобщо не съм очаквал да спечеля тази награда. Това е наистина най-голямото признание за всеки български футболист. Не съм мислел даже, че ще съм и в тройката, а не дори да спечеля."

"Не мога да кажа точно дали миналата или 2013 г. е била най-силната за мен. Преди една година направихме пробив в Лига Европа, спечелих Футболист на футболистите и приза за най-добър вратар в България. Така че не мога да определя коя от двете ми е най-силната. Надявам се 2015-а да е още по-успешна", сподели Стоянов.