„Да се играе срещу Лудогорец е чест за всеки отбор в България в момента. Те са хит в нашето първенство. Заедно с ЦСКА се борят за първото място в шампионата. Виждаме, че в Европа, дори в Шампионската лига отборът играе много добре. Ние ще си играем за нас си. Знаем какво представлява силата на Лудогорец. Очаквам да стане един добър мач и да бъде с добър резултат за нас“, заяви пред Гонг старши треньорът на Марек Тенчо Тенев преди двубоя срещу шампиона Лудогорец в родното първенство. Мачът от 14-я кръг на А група е в петък от 14 часа в Дупница.

„Нямам нищо против да не се напънат или да ни подценят, но не вярвам, че това може да се случи, защото те иначе ще изостанат в първенството, което съща смятам, че им е приоритет. Не смятам, че Лудогорец ще ни подценят. Разбира се, че познаваме отбора на Лудогорец много добре. Те са много силен тим,с много силни състезатели. Марек също си има качества. Да, тогава с Пирин съумяхме да се преборим с Лудогорец, макар че взехме само точка. Това са други времена. Сега е съвсем друго. Не смятам, че този мач има нещо общо“, коментира още Тенев.

„Марек има стабилна история с участие в евротурнирите. Ще ми се Марек да си върне поне малко от старата слава. Мисля, че може да се получи. Има изключително кадърни млади футболисти, има и опитни футболисти. Ако поработим малко повече и има повече вяра в себе си и самочувствие, мисля, че нещата могат да се получат. Но първо да си запазим мястото в А група. Гледат се предстоящите мачове, за да можем да печелим точки и да не се откъсваме много от групата, в която се събрани през 3-4 точки“, сподели още старши треньорът на Марек.

На въпрос, дали очаква сериозна битка за оставане в А група и на втория фронт, не на футболния терен, Тенчо Тенев отговори: „Това са нормални неща. Всеки иска да оцелее. Едва ли пък се свършва животът, когато някой изпадне от А група. Понякога може да е оздравително, може да е по-добре, но специално за Марек ще е по-добре да остане в А група. Всеки си знае за себе си. Знаем какво ни трябва, но това, когато му дойде времето. ЦСКА и Лудогорец ще се борят за първото място и в мачовете между тях ще се реши титлата.“