Стивън Петков умира за футбола. Поне така твърди той. Животът му е изпълнен с трудности и те следват една след друга. След като реши да продължи кариерата си от Левски в Лудогорец, той изтърпя, меко казано, критиките на „сините” привърженици. Тъкмо заигра за юношите на тима от Разград и бе национал на България за възрастта си, като го настигна и решението на Дисциплинарната комисия на БФС да спре състезателните му права заради „ участие в черно тото”.

Два месеца по-късно Стивън е на път да възстанови правата си, но трябва да изчака събирането на Апелативната комисия, която да отмени решението на Дисципа. Стивън Петков не искаше дълго време да говори пред медиите и накрая се съгласи да каже няколко неща пред Дарик радио.

„Няма какво толкова да говоря. Ще кажа само няколко неща. Едното е, че всички, които ме познават знаят, че умирам за футбола и обичам да го играя. В последно време ми се случиха много лоши неща, които преживях. Поради факта, че толкова много обичам този спорт аз ще докажа на всички,че и това нещо ще го преживея и ще премине. И отново ще играя футбол и то с много по-голям хъс и желание. Имаме всички документи по случая и всичко доказва, че съм невинен по случая. Надявам се на 15 октомври Апелативната комисия да вземе едно коректно и справедливо решение. За мен единствено важното е да играя футбол. Друго нищо не ме интересува. Не искам да търся виновни”, заяви Стивън.

Има ли нещо положително от целият този случай за Стивън Петков?

„ Поради това, че ми се случиха много лоши неща, аз видях много в последно време. Видях как реагират много хора и на кои от тях мога да разчитам и с кой мога да върша работа, но истинска работа. Силно се надявам скоро да играя футбол и затова умирам”, завърши Стивън Петков.