Босът на Пирин Венко Попов бе категоричен, че в тима имат доверие на треньора Неделчо Матушев. „Лудогорец е голям залък за нас, но момчетата ще дадат всичко от себе си“, категоричен бе изпълнителният директор на благоевградчани преди двубоя между Пирин и Лудогорец от 6-я кръг на А група.

Мачът е в петък от 20 часа и можете да го следите в Gong.bg, да го гледате на живо с картина в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2, както и да го слушате по Дарик радио.

„Сигурно има причина да сме на последно място. Все още отборът не се е приспособил в А група. За един месец не може повече, тъй като правехме отбор в движение, но реално можеше да имаме няколко точки повече. Липсва ни голмайстор. Надявам се да подобрим успеваемостта на положенията, които създаваме. Това води до изнервенст в момчетата. Разбира се, че има напрежение. В Благоевград искаме нещата да се случват бързо и на момента. От наша гледна точка нещата си ги знаем. Търпеливи сме и мислим, че нещата ще се получат“, коментира още Венко Попов пред Гонг и продължи:

„Напрежение винаги ще има. Новаци сме в групата. Хората са зажаднели за ниво А група. Но при една евентуална победа футболистите логически ще бъдат по-добре за следващите мачове. Лугодорец е голям залък за нашата уста, но мисля, че момчетата ще дадат всичко от себе си.“

„Целта ни е да се утвърдим в А група. Много трудно ще ни бъде, но не и невъзможно. Предпочитам да говорим в края на първенството, отколкото в началото“, каза още Попов и добави по темата за треньора Неделчо Матушев.

„За момента сме дали спокойствие и увереност на треньора, че за момента му имаме пълно доверие. А и трябва да му се даде доверие на треньора, защото правихме отбора в движение. Просто за момента с това, с което разполагаме, с това ще играем. Мисля, че с течение на мачовете момчетата подобряват играта си. В България по принцип винаги се търси вината в треньорите. При нас не е така. Защо не още в петък да покажем, че сме конкурентоспособни на другите отбори.“