Председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев опроверга пред Дарик радио и Gong.bg информациите, че преговорите с кандидат-собствениците от "Трейс Груп" са пред провал. те се появиха точно в навечерието на мача с Ботев. 

"Аз съм в контакт с шефовете на "Трйс Груп" и нямам информация, че нещата не се развиват правилно. По-скоро си мисля, че тези неща се пускат в навечерието на дербито с Ботев и са търсене под вола на теле, за да се вкара напрежение в нашите футболисти." 

"Знаете, че такива сделки не стават за ден-два, а месец и повече е необходимо, за да се стигне до споразумение. От наша страна сме направили това, което е изискано, дали сме информацията, която е необходима на "трейс Група" и продължават разговорите", сподели Неделчев пред Дарик радио и Gong.bg.

Той говори и за предстоящото дерби с Ботев, с което се открива третият кръг на А група. Според него, победа в този мач ще върне самочувствието на играчите, а наставникът Христо Колев има пълна подкрепа на ръководството.  

"Настроението преди мача с Ботев е добро, като за преди дерби. Една евентуална победа в такъв мач може да преобърне тенденцията и да вкара импулс. Надявам се на победа, вярвам, че и футболистите усещат това нещо. Надявам се да стане освен двуостър мач, ами да е хубав и от техническо естество и да има много голове." 

"Определено картотеката на Зоран Балдовалиев, който беше картотекиран, ще бъде плюс за дербито. Христо Колев може да е спокоен, изразили сме подкрепата си към него, вижда се напредък в играта. Мисля, че с един добър мач срещу Ботев нещата ще си дойдат на мястото и ще се отлепим от дъното." 

"Ние сме зад треньора, надявам се, че той го усеща. Вярваме, че ще успее да мотивира футболистите за градското дерби", сподели Николай Неделчев пред Дарик радио и Gong.bg.