"Оставам в Ботев, всички го разбраха. Аз съм в този клуб от 3 години и много или малко съм му длъжен. Най-лесното нещо, което човек може да направи в тази ситуация е да си тръгне. Но аз не мисля да го правя за момента. Ситуацията в Ботев не е толкова тежка, колкото се изкарва в момента. Трябваше да направя компромис от моя страна, но щом става дума за Ботев, мисля че си заслужава", заяви капитанът на Ботев Пловдив Йордан Христов. 

"Трябва да видим с какъв състав ще разполагаме в началото на сезона. Все още не е ясно кой от чужденците ще остане и кой може да привлечем. Но който и да остане, ние трябва да си играем всеки един мач за победа. Ако в отбора има повече млади играчи, сигурно няма да се борим за евротурнирите. Но пък ще се борим във всеки един мач да извлечем максимума", каза още Христов. 

"Ако ще се разделям с Ботев бих си тръгнал само ако има оферта, която устройва клуба. Сега, дали е имало или нямало оферта за мен – щом съм останал, сигурно не била добра", добави Данчо Христов. 

„Моите уважения към отбора на Либертас. В първата среща победихме с един добър резултат. Това все пак е официален мач, а не контрола. Другата седмица ни предстои среща с по-сериозен противник, затова трябва да победим и разбира се да подобряваме играта си", пожела си капитанът на пловдивчани. 

„В този труден момент трябва да бъдем по-сплотени. Всички, които оставаме – играчи, треньори и фенове трябва да си подадем ръка за по-доброто бъдеще на отбора. Засега настроението е нормално – на моменти леко минорно. За момента всичко е нормално. Мисля, че до една седмица цялостната ситуация трябва да се изясни, защото така не се работи лесно. Мисля, че после всички ще е в по-нормални рамки", заяви още Йордан Христов. 

"Бенга и Куртеан са в групата. Не знам за тяхното бъдеще. Говорил съм с почти всички. Може би си имат някое предложение, но не го споделят. В най.скоро време, може би до понеделник трябва да кажат техния отговор", завърши Христов.