Новият вратар на Левски Иван Чворович даде интервю за Гонг веднага, след като подписа договор за 1+1 години със „сините“. Той разкри, че е бил върнат от пътя за Сърбия и ако не е било това обаждане е щял да подпише с тим от елита на западната ни съседка.

„Доволен съм. Няма смисъл да казвам какво е Левски. Навсякъде го знаят в Европа. Преговорите преминаха много лесно. Разбрахме се бързо. Разтрогнах договор с Лудогорец вчера. Дори си бях тръгнал за Сърбия, но ми се обадиха по път, че от Левски има интерес и останах в София. Толкова лесно минаха нещата. Имах един отбро от Сърбия от първа дивизия, даже там нещата бяха готови и ако не беше Левски вероятно там щях да подпиша. Когато се обади Левски не се отказва. Тук ми е семейството и всичко. Исках да остана в България“, каза Чворович.

Той коментира и конкуренцията на Боян Йоргачевич. „С Боян Йрогачевич сме тренирали като деца при един и същ треньор – Здравко Букарица, който беше и в Литекс. Знам, че е много добър вратар. Трябва да има конкуренция. Аз ще дам всичко от себе си и ще покажа, че не са ме привлекли случайно. Искам да се преставя на високо ниво“, допълни сръбския вратар.

Ивач Чворович няма официален мач за Лудогорец от една година. За последно той пази в мач от А група на 23 май 2015 година, когато шампионите загубиха гостуването на Литекс с 2:4. „Една година не играх в Лудогорец. Беше тежко. Имах договор за още две години и видях, че няма смисъл да стоя и да тренирам за здраве. Разбрахме се с шфовете на Лудогорец. Искам да им благодаря за последните 4 години. Пожелавам успех в Европа. Сигурно ще ми пречи това, че не съм играл дълго. Ще направя една подготовка и всичко ще се нареди. Последните години имах проблеми с контузии и за това искам да съм жив и здрав“, каза Чворович.

Той заяви, че очаква добри мачове с Левски в Европа. „Защо да не влезем в групите на Лига Европа. Левски винаги се бори за големи цели“, каза вратарят.