Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев смята, че слабите резултати на тима от началото на пролетта показват лоши отношения между играчите и дори война между тях. "Червените" паднаха от Локомотив София и Берое и сдадоха върха. 

"Не мога да дам оценка, има си треньори. От моя страна лично казвам, че тези два мача играчите с нищо не показаха, че това е ЦСКА. Независимо, че всички условия са предоставени отлично на футболистите и треньорите, тези два мача показаха, че най-вероятно има някаква вътрешна борба, даже война между футболистите." 

"Това вие по-добре можете да ги разберете, защото по мое време ги е имало много - и като футболист, и като треньор. Това мисля, че е основното. През моя поглед, вътре няма колектив." 

"Много бързо се излиза от това положение, ако има единство, ако има точност от треньорите към футболистите и обратното. Играчите трябва 100% да изпълняват своите задачи", сподели Пенев. 

Въпреки легендарния си статус, Пената не смята, че именно той е човекът, който може да дава оценки на треньорския щаб. Но според него, не могат да се позволяват повече загуби занапред. 

"Има си хора, които трябва да дадат оценка, също има хора, които трябва да критикуват и да хвалят треньори и състезатели. Тези две загуби повече не могат да стават повече, да стават три или четири." 

"Спортно-техническото ръководство и най-вече футболистите трябва да помислят върху това. Имаха достатъчно добри условия за подготовка, достатъчно контроли имаха. За всичко трябва да се питат футболистите, те да кажат каква е обстановката." 

"Аз смятам, че много такива случаи е имало в българския футбол и това не се случва за първи път. Знаете, че когато и Левски, и ЦСКА губят, винаги ще има промени. Преди така е било, за сега не мога да взема отношение, защото не съм в ръководството", сподели Пенев. 

Според него, промените на треньорския пост в ЦСКА са нещо нормално и това е било винаги, дори когато отборът е бил на върха. 

"Ако се върнем и 20, и 30, и 40 години, ЦСКА дори и да е бил на първо място, е имало промени на треньорския пост. И при мен е имало промени, и Никодимов, и Манолов, и Ковачев са сменяли. Всичко зависи от отношението на ръководството, договорите. Виждате колко случаи е имало с неяснота около договорите в цяла България, не само в ЦСКА", сподели Пенев. 

Според Треньор номер едно на България за 20-и век, тепърва предстоят интересните развръзки в шампионата, които ще са по време на плейофите. Пената пожела успех и на Левски да се класира за Топ 6, макар че според него на "сините" ще им е доста трудно. Той говори и за проведения при тежки условия кръг през уикенда. 

"И от двете страни има въпроси, защо трябва да слушаме едни и същи неща. Нека се разберат. Смятам, че шансовете за титлата не са изгубени, интересно ще е в плейофите. Дай Боже и Левски да влезе в 6-ицата, но ще им е трудно, предимство има Ботев. Те чакат на другите." 

"Не трябваше да има мачове този уикенд. Защо имаме подготовки по 2-3 месеца и после излизаме на тези терени и рискуваме контузии. Така се губят играчи за по 2-3 месеца, губят се пари, играчите вече не са звезди." 

"Мисля, че трябва да се взима пример от европейските страни, всеки един мач може да се играе през седмица по всяко време. При нас се мисли, че ако се играе по друго време, ще се дадат точките на еди кой си, което вече отблъсна и феновете", сподели още Пенев.