„Към мача с Либертас подхождаме сериозно – ще искаме от футболистите да покажат морал и професионализъм и да победят на всяка цена”, заяви наставникът на Ботев Пловдив Марин Бакалов преди тимът да отпътува за Сан Марино. В четвъртък „канарчетата” играят с местния Либертас реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е от 21.30 часа българско време на „Стадио Олимпико” в Серавале. 

Легендата на Ботев Пловдив бе назначен на пожар на мястото на напусналия Любослав Пенев. „Ние сме поели ангажимент към ръководството да водим отбора в мача с Либертас, защото имаме съответните лицензи. Това стана така тъй като Любо Пенев и екипа му подадоха оставки в последния момент. Какво ще се случи след това, все още не знам. Ще говорим с ръководството и ще се изясним”, разкри Бакалов. 

Той даде подробности и около това с какви футболисти ще разполага Ботев през новото първенство: „Всички млади футболисти остават в Ботев. Чух, че има някакъв интерес към Сърджан Лукин и до 2-3 дни ще има някакво развитие. Но на този етап все още няма такова. За Бенга и Куртеан не е сигурно дали ще останат в Ботев. Те просто сами изявиха желание да са в групата за този мач. Около Хамза и Доре в момента няма никакво развитие!” 

„Мисля, че трябва да преследваме и двете цели – Лига Европа и шампионата. Отборът, с който играем във втори кръг (б.р – австрийския Санкт Пьолтен), също е преодолим. Искам отборът да израства с всеки изминал кръг. Представянето в Европа носи точки на клуба, самочувствие на футболистите и затова трябва да се стремим да стигнем колкото се може по-напред”, завърши Марин Бакалов.