Хлафът на сините Жоао Натаилтон Рамос дос Сантос или известен като Жоазиньо, застана пред камерата на седмичното клубно телевизионно предаване „Часът на Левски” ден след отличните си изяви в шампионатния сблъсък с Ботев Пловдив.

- Жоао, какво е мнението ти за двубоя с Ботев? Записа три асистенции и оценката на специалистите за изявите ти като цяло в срещата бе положителна.

- Мисля че се получи страхотен мач не само за мен, а за целия отбор. С тази изразителна победа успяхме да върнем усмивките по лицата на хората и нашите също.

- Попадна изненадващо в стартовия състав най-вече заради травмата на Ники Димитров. Как успя да се настроиш така бързо за участието ти още от самото начало на мача?

- Наистина всичко стана изключително бързо и изненадващо за мен. Знаех че Ники започва титуляр до момента, в който треньорите ми казаха да се подготвям, тъй като Николай изпитва болки в бедрото. Не бях изпадал друг път в подобна ситуация, но може би концентрацията на целия отбор преди мача бе сериозна и за мен не представляваше никакъв проблем да навляза бързо в ритъма на мача.

- Какво е мнението ти за новата постройка на отбора, която Емил Велев избра за двубоя с Ботев? Като че ли пасна идеално на играчите, а и резултата бе налице.

- Според мен този треньор, който е доста точен и като човек, познава отлично качествата на всеки един от футболистите и това му помогна да избере най-правилната тактика, което респективно помогна и на нас да се покажем в най-добра светлина.

- Освен теб, Зе Соарес и Жеан Карлос също показаха добра форма срещу Ботев. Това ли бе най-добрият ви мач от началото на престоя ви в Левски?

- Може да се каже, че и за тримата това е най-силния ни мач до този момент, но се надявам искрено в оставащите мачове през сезона да навлезем в игровия ритъм и да покажем класата на бразилски футболисти, за което и Левски ни е привлякъл. Определено периода на адаптацията ни към българския футбол се проточи, но си мисля че именно сега е моментът, в който бихме показали на какво сме способни и да зарадваме привържениците на Левски.

- Допада ли ти атакуващият стил на игра, който Левски показа най-вече в последния си мач?

- Естествено че ми харесва как се представихме. Напомня ми за стила на игра в Бразилия, мисля за себе си, че точно тази позиция на терена ми допада най-много – получавам топката достатъчно, като цяло действаме бързо и разнообразно. Наистина успяваме да затрудним максимално съперника.

- Какво очакваш от срещата реванш с БАТЕ Борисов, можем ли да ги изненадате с новия стил на игра следващата седмица?

- Всичко зависи от нас самите. Независимо в каква форма се намираме, ние сме длъжни да се класираме в групите на Шампионската лига. Подобен шанс не трябва да се изпуска и ние всички сме наясно с това.

- Какво мислиш за класата на съперника?

- БАТЕ Борисов има добър състав, най-вече като колектив, но според мен е преодолим за отбор като Левски.

- В последно време Левски изпитва проблеми в реализирането на дузпи. Ти готов ли си да поемеш подобна отговорност в някой от следващите мачове?

- За мен няма проблем, стига да получа подобна възможност. И друг път съм вкарвал дузпи.