Христо Йовов отбеляза двете попадения за победата на Левски като гост на Берое, в дебюта на Николай Костов начело на „сините“.

„Благодарим на отбора, че показа дух и игра. Просто днес аз съм героя,“ шеговито стартира Йовов своето изказване и продължи в същия тон, на въпроса какво са си казали в съблекалнята: „Казахме си, че аз излизам, за да поема цялата вълна от журналистите, а те да си минат. Казах им, че заради това, аз ще кажа, че всичко е благодарение на мен. Поне веднъж да поема отговорността.“

Относно новия наставник, Йовов дипломатично отчете:„Не можем да говорим за тотални промени. Минали са само няколко дни. Никой не е магьосник. Нормално е с нов треньор да има повече амбиции и заряд в момчетата. Най-важното е да запазим желание за игра и агресията си.“

„Има еуфория, умора след мача, не мога да коментирам сега. Радвам се, че стоим добре на терена, и изпитваме удоволствие,“ каза той за променената схема на игра и своята роля в нея.

„Беше труден момент за Левски, имахме колебливи игри, особено при гостуванията. Надявам се след тази победа в Стара Загора да тръгнем напред, макар и късно. По-добре късно, отколкото никога,“ добави голмайсторът.

Поредните два гола на сметката му го доближиха само на един от постижението на Георги Иванов-Гонзо. Йовов вече има 119 попадения в А група. „Още един по-малко. Най-вероятно до седмица ще ми прекратят договора,“ пак се измайтапи Йовов с темата.

„Аз като достоен човек, ще почерпя целия отбор за тази победа, в този труден момент. Благодаря ви,“ завърши с обещание за почерпка Христо Йовов.