Венцислав Рангелов, дългогодишен треньор на националния полицейски отбор по футбол на България, сподели пред Дарик радио, че работата по разпознаването на феновете, нахлули на терена по време на мача Локомотив Мездра – ЦСКА, продължава. Той бе един от първите, които успяха да прокарат идеята у нас, за охрана на стадионите от стюарди, а не от полицаи. Г-н Рангелов коментира футболното хулиганство и начините за разрешаването на този проблем.

„Без желанието на самите фенове, нищо не може да стане. Беше малко трудно да се възприеме това, стюарди да пазят собствените си агитки. Тогавашният началник на охранителната полиция пое немалък риск, но имаше добри отзиви, включително и за международни мачове”, сподели Венци Рангелов.

„Смятам, че колегите работят много добре или поне звеното за охрана на спортните организации, оглавявано от Тони Златанов. За всичко това, което се вижда на кадър, не е спряла полицията да работи и това, че към момента няма задържани, не значи, че не се работи. Продължава да се работи по видеозаписите. Това не е никак лек процес - самото документиране на лицата и издирването им. Не мислете, че това са фенове на ЦСКА само от София, има и привърженици от провинцията.”

„Първо трябва да се работи в клубовете, защото един жест на един футболист предизвиква реакция. Дали е показал тишина или среден пръст, това са неща, които се изясняват. Трябва да се работи и върху поведението на футболистите, защото напоследък влизат само е полицейските сводки”, добави още Венцислав Рангелов.

„Трябва да работим профилактично, за да не се стига до там. Много пъти самите играчи с жестове предизвикват ексцесии. Когато един отбор е губещ и има един жест… дори и полиция да е имало там. Това не е театър. Кажете ми една държава, дори и в Европа, в която няма подобни изстъпления” – каза още Рангелов, който сподели, че според него таксата, искана от полицията, за да охранява един футболен мач не е толкова висока, с оглед на безопасността на хората.