Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев направи интересен коментар на въпроса за конкуренцията в следващото първенство и връщането на Наско Сираков като ръководител в Левски.

„Който го е страх от вълци, да не ходи в гората. Нас от вълци не ни е страх“, каза Петричев (б.р. Прякорът на Наско Сираков е Вълка).

„Подхождаме с голямо уважение към Сираков, ние сме наясно с неговите възможности като ръководител. Това ще е в интерес на българския футбол, защото ние знаем, че няма как да сме добре, ако нашите съперници за зле. Колкото по-голяма конкуренция, толкова по-добре. Ние си работим по план. Това горещо трансферно лято не ни притеснява.“

„Амбициите винаги са едни и същи. Голямата ни цел е добро представяне в евротурнирите. За мен положителното е, че ще има повече мачове, по този начин конкуренцията ще се повиши. Ще си проличи най-добре в края на идващия сезон, но аз лично съм оптимист“, сподели Петричев, относно новия формат на първенството.

„Много е трудно да кажа, дали ще има фалити, тъй като не знам какво е реалното финансово състояние на отборите. Това, което мога да кажа със сигурност е, че системата за клубно лицензиране специално на тези в евротурнирите е достатъчно строга, така че съм убеден, че тези клубове, които са получили лицензи трябва да имат финансови възможности.“

„На тези момчета им свършиха договорите, ако има предложение за някой играч, ние бихме го разгледали, ако ни устройва може и да продадем някой. Нашите играчи са скъпи“, допълни шефът при шампионите.