Един от най-класните чужденци играли някога в Левски - Седрик Бардон, даде прощалното си интервю за Гонг. Французинът призна, че си тръгва от „Герена”, след като се е разбрал със собственика Тодор Батков.

„Разбрахме се без никакви проблеми с г-н Батков. Той винаги е бил много коректен с мен. Няма никакъв проблем, такъв е животът. Просто новият треньорски щаб ще разчита на по-млади момчета и аз разбирам това. Преди бях казал, че ще съм тук, докато мога да помагам. Вече явно няма да мога, така че си тръгвам”, сподели Седрик.

Халфът отбеляза, че е готов да помага винаги на Левски. „Тодор Батков и Георги Иванов могат да разчитат на мен. Ако имат нужда от нещо, аз ще помогна. Сега искам да поиграя още една година. Най-вероятно ще се върна във Франция, където вероятно ще продължа в някоя по-ниска дивизия. Имах предложение от Израел, но най-важно е моето семейство. Кариерата остава на втори план. Тя вече няма да върви на горе. Изиграх около 420 мача в професионалния футбол. Два пъти бях в групите на Шампионската лига. Доволен съм”, откровен бе Бардон.

Той допълни в интервюто си за Гонг, че Левски и феновете на клуба остават завинаги в неговото сърце. „Хората винаги ме подкрепяха. Аз усещах това и искам да им благодаря. Нека подкрепят Левски, защото това е отбор на името на голям човек, който е направил много за България. Трябва всички в Левски да се борят постоянно за името на този човек. Благодаря за всички мигове, които сме имали заедно”, завърши французинът, който изигра над 130 мача със „синята” фланелка, в които заби 37 гола.

Играчът не скри, че е готов да продължи с изявите си на анализатор в списанието „Four-Four-Two”. В бъдеще Бардон възнамерява да не се занимава с треньорство, а да развива своята фирма във Франция.