Вече бившият капитан и вратар на Левски сподели след раздялата си със „сините”, че е обиден. Той си взе багажа от „Герена” и даде интервю пред събралите се репортери.

„Ще ви кажа за моята форма. Някои от медиите писаха постоянно, че съм в слаба форма. Това беше продиктувано от различни хора, да се твърди постоянно, че Петков не е във форма. Върнете всички мачове от началото, аз си знам грешките. Със Спортинг някои от головете и първия гол с Гент. Вижте всички други мачове, къде съм сгрешил. И с ЦСКА, с Локомотив София, Калмар и Дъндолк, да не ги изреждам всичките. Държах много високо ниво 4-5 години и хората не са свикнали, да се допускат вратарски грешки. Говоря за феновете и ръководството на клуба. В чужбина всеки мач вратарите грешат, но проблемът е, че сме в България”, сподели огорченият Георги Петков.

„Събра се едно мнение, че едва ли не, за всеки гол е виновен Петков. Сега вече ме няма, няма да съм аз виновен. Беше ми трудно сега, като се разделях със съотборниците. Всяка стъпка, която правех към съблекалнята ми беше тежка”, продължи Петков.

Той сподели, че очаква ръководството да му се обади за евентуална прощална пресконференция.

Петков е категоричен, че ще играе в чужбина през следващия сезон. „Нищо не се знае, съдбата може да ни събере със Станимир Стоилов”, отговори вратарят на въпрос свързан с трансфер в Анортозис, където Мъри е треньор.

„Нормално е да ми бъде тъжно, все пак десет години бях тук, но животът продължава”, каза още вратарят.