Левски на практика се сдоби с трето ново попълнение. Това е румънският бранител Емил Дуку Нину, който идва от местния Университатя Клуж. Самият играч даде интервю пред изданието stiridesport.ro в родината си, в което разкри, че вече е подписал с родния гранд. 

Ето и интервюто на универсалния бранител, което публикуваме с леки съкращения:

- Емил, твоят трансфер изненада всички в Университатя. Факт ли е вече той?

- Да, но първо искам да благодаря на всички в ръководството и треньорският щаб за разбирането. Обади ми се и треньорът, молейки ме да остана. Аз обаче поисках от него да ме разбере. Имам бременна приятелка, ако бях отложил всичко за лятото, може би щеше да е прекалено късно. 

- Мислиш ли, че в Левски лесно ще се наложиш? Особено след като не знаеш езика?

- Вярвам, че ще е по-добре за мен в България. Не отивам там като звезда, това е изключено. Отивам, за да се боря за мястото си и да го заслужа. Така е било навсякъде, където съм играл. Мога да се подвизавам в центъра, отляво и отдясно на защитата, така че ще имам доста позиции, с които да покажа, че заслужавам мястото си. 

- В Университатя все пак ти беше играчът с най-много мачове и най-много минути тази есен. Всичко наред ли беше?

- Да, всичко беше супер. Аз бях сред най-използваните от треньора. Когато имаш лоша връзка с наставника си, нормално е да не играеш и обратното. 

- Явно говориш от опит, защото миналия сезон беше изключен при предишния треньор от първия състав, заедно с други играчи.

- Да, така беше. Но не знам защо беше така. Йонел Ганя ли (бел. ред. тогавашният треньор на Университатя) беше решил така или някой друг, никой не знае. Определено беше неприятен момент. 

Когато ме върнаха, много хора твърдяха, че съм си го заслужил, защото имам неприятен характер. Но аз защитавам тезата, че бях изваден, защото защитавах съотборници, които ги беше страх да говорят. Никога не съм бил в един отбор заради заплатата, а за играта, за колектива. 

- Да се върнем на Левски. Как разбра за офертата от този отбор?

- Честно казано, имаше още много други предложения за мен от доста интересни отбори. Но единствената писмена оферта беше от Левски. Тя беше с конкретни параметри, иначе не бих напуснал Университатя по друг начин. 

Преди три дни се свързаха с мен хората от Левски и след това пратиха официалната оферта. Оказа се, че те ме познават, може би са ме следили и в миналото. Радвам се само, че си тръгвам от тук през парадния вход, а не през задния.