Бившият спортен директор и изтъкнат футболист на Левски Даниел Боримиров стана на 43 години. Гонг потърси един от героите на незабравимото лято от 1994 година. Борето коментира бъдещите си планове и не скри, че би се радвал, ако се завърне на „Герена“.

„Отдавна съм си направил равносметка. За себе си си пожелавам да бъда здрав, както и всички хора от моето семейство и тези, които държат на мен. Пожелавам си по-бързо да се върна във футбола. Искам да реализирам идеите, които имам. За Левски съм готов на всичко, въпросът е дали хората, които сега управляват отбора, дали ме искат“, отбеляза Даниел Боримиров.

„През лятото говорих с Иво Тонев, който ми предложи да оглавя школата на Левски. Казах му го и на него, че не смятам, че там ми е силата. Мисля, че мога да съм полезен в първия отбор. Радвам се, че в сайта на Левски са ми честитили рождения ден. Половината ми футболен живот мина в Левски и се радвам, че хората на „Герена“ са се сетили за мен. Това ме прави щастлив. Левски ми е дал много, аз също дадох много на този клуб. Благодарен съм, че са се сетили за мен“, продължи Борето пред Гонг.

„Радвам се, че синът ми Алекс пое по футболния път. Никога няма да му се меся, аз мога да му бъда опора в живота и да му помагам със съвети, които ще му давам“, добави Даниел Боримиров, чийто син Алекс е един от обещаващите таланти в академията на „сините“.

„Много е рано да даваме оценки на работата в Левски през този сезон. Дано с новите попълнения, които взеха сега, Левски да стане по-силен. Дано в края на пролетния полусезон да се поздравим с успех. Радващото е, че се обръща внимание на школата. Хубаво е да се залага на местни кадри, а не да взимаме чужденци. Знам как в другите страни гледат на чужденците и как го правим ние в България. Крайно време е да се обърне внимание на нашите юноши, но за това трябва да се работи много“, завърши Даниел Боримиров интервюто си пред Гонг.