Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви, че очаква тежък пролетен дял от шампионата. Преди първата тренировка на тима за 2015-а година специалистът сподели, че „оранжевите“ ще имат труден старт на пролетния дял, с оглед програмата.

Както е известно, Литекс ще играе с победителя от двойката между Лудогорец – Берое на четвъртфиналите на Купата на България, а по програма за шампионата ловчанлии имат мач с „орлите“ още в предстоящия 20-я кръг. Така Балъков коментира като неприятна възможността момчетата му да имат три мача с шампионите в рамките на кратък интервал от време.

„Всичко най-добро на всички. Много здраве, късмет и всичко, което си пожелаем, да се случи и да го постигнем. Новите имена са Рафаел Перес и Илия Мунин. Българин и колумбиец. И двамата за защитници. Ние след доста анализи, които направихме, преценихме, че те ще създадат допълнително конкуренция в отбора. Това може да доведе и до успех“, започна Балъков.

„Както виждате, за сега имаме само двама новопривлечени. С тях групата се оформя така че, на всеки пост да имаме по двама играчи. В подготвителния период ще дадем шанс на няколко млади. Това го правим по традиция. Има халфове, външни нападатели и нападатели. Като кадър се оформи около 28 души група. В тях влизат четирима вратари и четири-пет млади. Наличните няма какво да ги изброявам, знаят се. Конкуренцията е много важна с оглед целта ни – първата шестица. На нас ни трябва здрава конкуренция и сериозен професионализъм“.

„Докато е отворен трансферният период, винаги може да се случи нещо. Трябва да имаме много силна оферта, за да продадем някой от основните ни играчи. Дали ще привлечем още, зависи от преговорите и още много неща. Най-много обаче още един да привлечем. Другите са младите, които ще се постараем да интегрираме. Вие сами знаете колко ни беше тежък сезонът. В момента позицията ни в класирането е добра и комфортна за бъдещето ни. Вторият сезон ще бъде за нас изключително труден. Особено при все, че ще започнем с три мача с Лудогорец. Не ми се искаше като треньор да е така, но се паднахме и за Купата. А може и да е с Берое. Може те да продължат за Купата“.

„В началото може би се опознавахме с футболистите, с клуба. Накрая всичко е било за добро. Постигнахме целта, която си бяхме поставили и сега предстои най-трудното. Начинът на отразяване на футбола в медиите има жълт отенък. Има много спекулации, които вредят да спокойната работа“.

„Чакат ни много здрави мачове. Дай Боже да влезем в шестицата и от там насетне всеки мач ще е финал за нас. Треньорската професия е такава. Столът е горещ. Позитивната критика е винаги помощник“.

„Често ме спрягат в Германия в някакви класации. Това е хубаво и за футбола ни. Там съм като тук, даже и повече“, завърши Балъков.