Бившият футболист на ЦСКА Артим Шакири е работил с новия треньор „армейците” Гьоре Йовановски. Шакири се е засякъл с Йовановски още преди 12 години, когато е бил във Варда Скопие. Тогава Йовановски е бил помощник. След това за определен период от време двамата са работили в националния отбор на Македония.

„Първо трябва да си добър човек, за да бъдеш добър треньор. Той е добър човек и треньор. Има добри резултати в отборите в Македония. Беше за кратко в националния отбор. Ще има успех в ЦСКА. Човек, който разчита много на дисциплината”, каза Шакири.

Македонският футболист посъветва и играчите на ЦСКА как трябва да се държат с Йовановски. „Той иска работа и дисциплина. Трябва да се държат професионално. Не прощава и на най-големите звезди. При него няма звезди или не. Който се справя в тренировките той играе. Идеите му от футбола зависи от това, с какви футболисти разполага. Ще се опита да извлече най-доброто от тези играчи. Срещу ТНС ще играе с офанзивна схема. В ЦСКА няма време за губене”, каза Шакири.

Футболистът не пожела да коментира скандала на Йовановски в националния отбор.

„Който не може да издържи на неговия принцип на работа няма да бъде в отбора. Имало е и тежки тренировки, но основно в подготовката. Знае кога трябва тежки, кога леки. Той е един от добрите македонски треньори. Има резултати. За втори път ще работи в чужбина. Беше в Самсунспор”, заяви Шакири.

Той допълни, че следи резултатите и събитията в ЦСКА и заяви, че се надява отбора да стане шампион.