Софийският градски съд отложи делото, заведено от бившият президент на ФК "Литекс" Ангел Бончев срещу фондация „Утре за всеки". Преди това обаче съдът прие като доказателство писмо от Първа инвестиционна банка с информация кога Бончев е направил банков превод на 157 000 евро. Сумата е била платена на организацията като дарение, за да бъде освободена похитената жена на Бончев - Камелия. Самият той също бе жертва на така наречената група на „Наглите".

Бончев беше отвлечен през май 2008 г., а няколко месеца по-късно, през юли, при предаването на откупа бе похитена жена му Камелия, а той бе пуснат. За да освободи жена си, похитителите му наредили да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за "Утре за всеки". Той предава 157 000 евро и жена му е освободена.

Бончев заяви категорично, че е дал парите по принуда, а не по собствена воля: „Аз имам информация, така или иначе и вие може да се поинтересувате - две от служителките на тази фондация имат участие в други застрахователни структури, така че сами може да си направите извода. За съжаление човек винаги трябва да си проверява приятелите и колкото и грубо да звучи, трябва да слагаш всяко нещо на проверка. Пълно доверие и сляпо доверие - на никого, това установих аз за тези 50 години. Травмата едва ли някога ще мине".

Ангел Бончев беше върнат от похитителите с 2 отрязани пръста на ръката. В момента тече делото срещу престъпната група. По него подсъдимите са деветима, които отговарят за 11 отвличания.