Локомотив София загуби с 1:2 при гостуването си на втородивизионният германския Оснабрюк в приятелска среща, след като железничарите водеха с 1:0 до 68-ата минута.

Футболистите на 12-ия във Втора Бундеслига играха изключително грубо срещу българския тим, който игра цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Владимир Джилас бе изгонен за два бързи картона непосредствено преди почивката.

След скучен първи половин час, в 38-ата минута гостите от Локо София откриха резултата. Дяков центрира от фаул, Пасков отклони топката с глава, Димитров продължи към Зоран Балдовалиев и който от десетина метра разстреля вратаря Веселс.

Любопитен факт е, че македонецът се разписа в първия мач, в който игра с новите си бутонки, купени в понеделник, след като старите бяха разкъсани от защитник на Галатасарай в събота.

В 53-ата минута домакините можеха да си отбележат автогол, след като вратарят Веселс прати топката в гърба на голмайстора Балдовалиев, след което бранител нескопосано изчисти към своята врата, но капитанът Циклон притича и изчисти пред голлинията.

Оснабрюк изравни в 68-ата минута, когато центрирана топка от фаул бе пропусната от бранителите на Локомотив, топката попадна във Фромер, който стреля в лявата греда, а Томик при добавката прониза Бонджулич.

Немците направиха обрата пълен само четири минути по-късно. След центриране отдясно, Фукс бе изпуснат от железничарите и отбеляза втория гол за домакините.

Двубоя, който не бе на основния стадион на Оснабрюк бе наблюдаван от 2700 зрители, които влизаха с билети от по осем и четири евро. Като се добавят и продажбите на сувенири, храна и напитки, приходите за германците от тази контрола в средата на седмицата набъбват до около 20 000 евро.