Ако отстрани Партизан, Лудогорец ще има само още едно препятствие по пътя към групите в Шампионската лига. В плейофите българският шампион ще има за съперник един от петте поставени отбора в този етап.

Напомняме, че жребият е на 9 август, след приключване на мачовете от третия предварителен кръг и Лудогорец със сигурност ще е непоставен в него.

Към момента с най-висок коефициент и евентуално поставени отбори са Базел, Селтик, Стяуа, Апоел Никозия и Виктория Пилзен. Като сигурни участници в плейофите се очертават чешкият и румънският шампиони, победили в първите мачове като гости съответно Калю Номе с 4:0 и Динамо Тбилиси с 2:0. Базел и Селтик имат крехка домакинска преднина от 1:0, съответно срещу Макаби Тел Авив и Елфсборг, като запазват шансове да продължат.

Най-тежка е задачата на Апоел Никозия, кипърският шампион завърши 1:1 у дома срещу Марибор и е пред отпадане. Ако това стане, в урната на поставените може да влезе Динамо Загреб, победил с 1:0 Шериф Тираспол у дома в първата среща от третия предварителен кръг.

Това, разбира се, би бил най-желаният съперник от разградчани в този етап на турнира. Ако и други, евентуално поставени отбори отпаднат, следващите, които биха влезли на тяхно място са Аустрия Виена и Легия Варшава.

Така че, на пръв поглед страшният плейофен етап в Шампионската лига, може и да не е чак толкова невъзможен за българския шампион. Ако, разбира се, Лудогорец първо отстрани Партизан.