"Знаете името на Стяуа, имат доста нови футболисти, търсят подновяване," заяви Георги Дерменджиев след успеха с 3:0 на неговия Лудогорец над Стяуа в контролна среща.

"Много добър мач във всякакъв аспект, имаше борба, комбинативност, взимахме добри решения в нашия отбор. Имаше добро отношение до 60-65 минута от нашия отбор, после като че ли започнаха да се поуморяват. Има време, ще изчистим тези неща," добави той.

"Задоволен съм, но не съм спокоен все още, това са едни контроли, а в реалните мачове е по-различно. Това са футболисти от висока класа, и контролите са важни, за да набираме самочувствие. Мисля, че ще влезем добре в първенството," каза още Дерменджиев.

Запитан как се чувства от думите на Владо Стоянов, който отдаде успехите на Лудогорец именно на него, треньорът заяви: "Аз благодаря на момчетата за това нещо, винаги съм разчитал на тях. Те са футболисти от висока класа, имали са много треньори, разбират, и тяхното мнение е много меродавно."

"В Левски направиха една добра селекция, може би правят селекция за лятото за Лига Европа и ШЛ. Ние също правим подготовка, за да сме готови лятото да атакуваме групите на Шампионската лига," обясни Дерменджиев, на въпрос за селекцията на основния конкурент в А група, и първи съперник през пролетта.

"Винаги съм твърдял, че този отбор трябва да играе за шампионска титла. Футболистите го знаят, и не им е бреме. Ние не крием, ние си го казваме. Дали ще се случи, ще видим. Но това ни е целта. Мисля, че не може да има вече подценяване. Мисля, че ще искат да се докажат, да покажат, че това отпадане от Милсами е било случайно," продължи треньорът. "Футболистите преживяха един много труден момент, труден за контролиране, влизането в ШЛ, първата победа. Там беше трудно, но сега класата им, след това, което преминаха, ще бъде по-висока."

"Получават шанс всички. Почти им давам равен шанс. Повече сме, говорили сме на тази тема, трябва да се запази този отбор, и евентуално едно или две попълнения," отговори той запитан дали ще има отпаднали от групата. "Ние продължаваме да търсим централен защитник, и ако намерим човек, който си заслужава, ще го вземем. Но кога ще стане, не мога да кажа," завърши Георги Дерменджиев.