Всяка вечер зяпаме по телевизията симпатични синоптички и прогнозьорки на времето. Падаме си по тях, но и по самото време. Защото трябва да имаме тема за разговор. Ако не говорим за жени, то поне времето е константна възможност за дискусия.

Цяла зима се изненадваме от снегове и ледове по улиците ни. Виновно е времето. Цяла пролет обсъждаме наводнения, цяло лято – сушата, а цяла есен си спомняме за минали природни бедствия и проектираме страховете си за нови. Все заради това пусто време.

Футболът не прави изключение. От миналата седмица сме подхванали темата за времето. То е на мушката заради „неочакваната“ порция снегове в края на февруари и заплахата да не се играят мачове. После ще дойде късна пролет и на отборите ще им стане горещо. И пак нещо няма да ни е наред.

Добре си беше в Анталия и Агия Напа, където се подготвяха футболистите ни. Там и времето си е като хората, но май и хората са като... хората.

А ние си говорим за времето. Говорим си за него, защото сме в безвремие. Понеже всичко друго ни е наред, та темите свършиха и превърнахме времето в тема № 1 на държавата.

Я пуснете телевизора да видим прогнозата за уикенда....