31 януари, понеделник. Тогава се затваря зимният трансферен прозорец, валиден за по-голямата част от европейските страни. До този момент всички, които се вълнуват от движението на играчи в една или друга посока, трябва да бъдат нащрек. Защото клубовете имат навика да стрелят в последния момент. Тогава, когато са изчерпали всички свои аргументи и маневри в пазарлъка.

Последният трансферен ден винаги е особено драматичен и понякога дори инфарктен. Случва се нерядко официалните документи на даден играч да постъпват буквално в последните минути и сделките да са под въпрос до последно. Да припомним, че именно в такъв драматичен и краен миг, само че през лятото, бе извършено преминаването на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед.

У нас като че ли основното внимание трябва да бъде насочено към Левски с евентуалните продажби на Гара Дембеле и Жоазиньо в чужбина.

Но и след датата 31 януари трансфери у нас ще се осъществяват по простата причина, че трансферният прозорец ще остава отворен в някои северноевропейски или азиатски страни. Ще отсъства обаче най-примамливата опция – Западна Европа. А родните тимове ще продължат да си привличат и свободни играчи без пари, нещо, което беднотията в българския футбол направи ежедневие.

Но датата 31 януари е най-интересната заедно с 31 август. Тогава ще научим основните и най-примамливи сделки както в чужбина, така и у нас.