Ало, футболните хора, айде ако обичате, разберете се веднъж завинаги като мъже и правете футбол, не порно! Искате ли? Щото, ако не искате, да знаете, че на всички адски ни омръзна от тъпотиите ви!

Ако трябва, съберете се - клубните босове и тия от Изпълкома на БФС, в някоя хижа в планината, ако не можете да си говорите като хората, тогава псувайте се като кучета, бийте си два шамара, напийте си, играйте карти /това го можете/, но накрая се разберете като МЪЖЕ. Щом ще се правите на мутри и мафиоти, бъдете истински, вадете и пищовите, плашете се, стойте ако трябва цяла зима в гората, стреляйте по дивеча, ако сте на зор- проститутки си вземете, но накрая, най-накрая се разберете като МЪЖЕ. И започнете да си вярвате, направете си ваши правила и ГИ СПАЗВАЙТЕ! После, на връщане към именията си, минете през църква, запалете свещ, поискайте прошка от Попа, от феновете и станете честни и достойни хора. Направете го бързо, сега, защото само на Коледа стават чудеса…

Иначе майката му разгонихте на футбола, изритахте запалянковците от стадионите, клубните ви тимове и националният отбор ни носят само срам, но вие не се спирате.

Разберете се веднъж завинаги или се разкарайте! Защото вие, клубни босове и техните заместници, вие от Изпълкома на БФС, само вие и никой друг хващате и плашите съдии, купувате мачове, вие намирате куци чужди ментета и през трансферите им въртите мръсни пари, вие правите далавери в детските школи и не можете един читав наш футболист да извадите, вие не можете един стадион като хората да направите, ама сами да го направите, нали сте олигарси половината. Вие тормозите съдиите, плашите ги и те свирят като баби. Вие половината сте я кумове и кумци, я първи дружки с Коце Маца, докато цял свят го търси за черно тото. Вие нагласявате мачове. Вие вадите отбори от терена. Вие фалирате клубове, перете и крадете пари през тях. Вие не събирате Изпълком на БФС половин година. Вие назначавате продажници в различните комисии, а после пак вие ги плашите и купувате, за да решават каквото трябва, за да четат правилниците като дявола Евангелието. Вие изгонихте нормалния, белия бизнес от футбола, а после ревете, че нямате спонсори. Вие се правите на баровци, а едно осветление на стадионите не поставяте. Вие назначавате треньори без лиценз или чужди ментета.

Само заради вашата некадърност и далавери ние берем срам и не спим по цели нощи след мачове срещу Милсами, Йелгава, Дьошгьор, Иртиш и Мура.

Вие вкарахте политиката във футбола, защото ползвате любимата ни игра като скривалище за мръсните ви сделки. Вие плашите и изнудвате фенове, за да ви пазят. Вие мръснишки насъсквате червени срещу сини, зелени срещу оранжеви, докарвате ги до истерия и ги правите на маймуни. После се разправяте с тях, ако не ви играят по свирката. Вие или ваши хора звънят по медиите, кадруват и искат да командват в тях.

Вие и само вие лаете на пресконференции, вадите видеозаписи от спорни ситуации и викате:”Дръжте крадеца”, докато крадете безогледно!

Заради вас, уважаеми клубни босове, вашите заместници и шефове в БФС, 25 години ние няма да имаме национален отбор на световно или европейско първенство. Защото пак вие тормозите националните треньори, натискате да взимат вашите играчи, дори и да са дърводелци, само за да ги шитнете в чужбина.

Дори и нов конгрес на БФС да си направите, пак нищо няма да се промени. Милко Балев и Цола Драгойчева да изровите от земята и да ги сложите за шефове, все тая ще е. Защото пак вие ще въртите далаверите, ще заплашвате, няма да си вярвате, все ще мислите, че другият е хванал съдиите, ако ще бригадата да е в състав: Путин, Обама и Оланд, с четвърти - Асад. Не си вярвате и това ви е проблемът. Един да играе честно три мача и вече се чувства прецакан!

Затова, съберете се в гората, далече от всички нас, псувайте се, бийте се, напивайте се, чукайте к***и, друсайте се, но се разберете като истински МЪЖЕ и започнете наново, по правилата! Върнете ни футбола, който боготворим. Не го ли сторите веднъж завинаги на чисто, тогава спрете агонията и теглете контролния изстрел на играта, която ние обичаме. Убийте ни футбола веднъж завинаги и спрете тази гавра! Дръпнете нагоре циповете на скъпите си пантлони и спрете изнасилването. Така повече не може и не бива!

Това НЕ Е футболът, момчета…

P.S. 10 минути след като Испания ни размаза с 6:1 на световното във Франция през 1998 година, в коментара си от стадиона в Ланс по Дарик радио казах, че ако футболът не се изчисти от мутрите, ние никога повече няма да видим световно първенство…


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS