...Край на мача – 3:1 за Светкавица!

След края на мача играчите на Етър се запътиха да поздравят агитката, която обаче ги изпрати с мощни викове „Ку*ви сте! Ку*ви сте!“. Димитър Манолов отиде да успокоява публиката, но тя го посрещна с освирквания и викове „Мишо Аврионов! Мишо Аврионов!“

По този начин завършва следенето на живо с текст на баража за „А” група между Етър и Светкавица в сайта sport-vt.com. Ако човек отидеше в часовете след края на мача на заглавната страница, дори се виждаше жълта лента, най-отгоре, като за breaking news новина, на която пишеше: 500 фенове на Етър изпратиха играчите с възгласи „Ку*ви сте! Ку*ви сте“. Кратко и ясно. Изглежда мечтата на футболно Търново за нови срещи в елита безвъзвратно е отлетяла. Има и две интервюта – с Велин Кефалов и с Джайеоба, който във форумите е накъсан по начин, по който атакисти късаха молитвените килимчета пред „Баня Баши”.

В същото време, далеч по оскъдна е интернет информацията или интернет еуфорията на историческият нов член на „А” група – Светкавица от Търговище. Официален сайт – няма, един фенски форум, но отдавна явно изоставен и фен-страница във Фейсбук. Ама много слабичко – до събота сутрин не повече от 10-15 „браво, момци” и т.н. Иначе преди три-четири дни в един от тези форуми, гледам един песимист бе написал нещо от сорта: „Какъв бараж, бе, к’ви глупости пишете тук. Къде наш`та Светкавица ще играе за „А” група? Какво ви става?” И под това двама-трима са се съгласили и разумно са добавили, че цялата тази еретична мисъл за евентуалното влизане във футболния елит на България е по-кощунствена дори от вероятността летището в Търговище да заработи наново, като започне да приема редовни полети на Луфтзанза или Еър Франс.

Общо взето, медийно, въпреки интернет инвазията, това е един от най-слабо отразените важни мачове, такива, от които нещо зависи, в цяла Европа. Влиза нов тим в най-висшата лига на съответната страна, но нито телевизия го дава, нито останалите медии го вземат много на сериозно. А си струва. Най-малкото да видиш как продължава тоталното гаврене на тези, по-малки клубове към БФС. Как съдбата продължава да си прави пълна гаргара с безмозъчните чучела от „Цар Иван Асен II”, които сътвориха един куп глупости и щуротии, в опита си да наместят някакви професионални групи за следващия сезон. Най-напред се чудя, защо до този момент никой от Черноморец Поморие не е завел съдебен иск за пропуснати ползи. Финансови и имиджови. След като Боби и компания се подиграха безогледно с този отбор, оставяйки го да играе два поредни баража, след което му съобщиха, че няма да вземе лиценз. Егати чутовната наглост! Не е истина! Ами не е ли по-редно предварително да се каже, че Черноморец Поморие не покрива изискванията за елитната група и поради тази причина участието му в тези баражи е безсмислено. Какъв идиот трябва да си, да оставиш тези момчета, да се израдват веднъж след победата си над Спортист Своге с 2:1, а няколко дни по-късно да се чувстват още по-добре, надвивайки доскорошният член на „А” група Видима с 3:0? Ами ти им убиваш желанието за каквото и да е в този спорт оттук насетне! Два пъти тези хора са се прегръщали в съблекалнята, за победа, която в крайна сметка се анулира! ‘Айде сега пак го направете – кажете, че и Светкавица няма лиценз! И насрочете още един бараж – между 8-я в някоя от „Б” групите и 3-я в еди-коя си „В” група. И стискайте палци, най-сетне да бие „правилният” тим, този който няма да ви създаде още главоболия. Но именно затова се случват победите на момчетата от Поморие и на тези от Търговище. За да се надсмеят над глупендерските решения. Защото, ако може с лека ръка да превръщате правилниците на детска книжка за оцветяване, то поне засега, слава богу, не може да се разпореждате със съдбата!