Петък е. Идва ред на събота и неделя. Този път те ще са по-различни, много спортни и любопитни. Българинът говори за билети, реди се на опашки, вълнува се и чака повече от едно важно спортно събитие. 

 Волейболният национален отбор ни накара да тръпнем в очакване на последните две срещи. Момчетата на Пламен Константинов се борят за медали, но в сърцата ни вече са шампиони. Владо Николов и компания могат да пълнят залата по три пъти на ден. В събота и неделя предстои да го сторят отново. Първо срещу Франция, а след това на финал. Голям или малък? Няма особено значение, те отдавна спечелиха родната публика. Със сърце, душа и безспорен талант.

Волейболът няма да е сам този уикенд. Европейското си е Европейско, но царят не е чак толкова гол. Футболът също предизвиква интерес. Опашки имаше и на „Герена“, защото Левски си стъпи на краката, даже е лидер, а сега го чака мач срещу сериозен дразнител като шампиона Лудогорец. Нека си представим идеалния вариант. България е на финал в неделя от 20.45 часа. 13 000 ентусиазирани запалянковци в „Арена Армеец“. Малко по-рано на стадион „Георги Аспарухов“ няма да има празна седалка. Билетите за Левски и Лудогорец положително ще свършат, а на стадиона ще има толкова публика, колкото позволява капацитетът. На няколко километра разстояние ще има две страхотни спортни събития. Съвпадението е малко неприятно, но кой каза, че софиянци не обичат да гледат спорт?

Подобно застъпване ще има още в събота. Тогава полуфиналът с Франция се засича с футболното дерби на Пловдив. Мнозина на „Лаута“ ще следят живо, какво се случва в София, какво правят любимците на нацията?

Към всичко споменато трябва да добавим и дербито във В група, което вълнува почитателите на ЦСКА. „Червените“ ще мерят сили с Витоша Бистрица, а там също тлее някаква интрига, макар и по-особена. 

 Очевидно е, че българинът обича спорта. Няма никакъв спор, че волейболът е нашата сила и е задължително Европейското първенство да даде мощен тласък. Тази игра трябва да е национален приоритет. Истината е в школите и добрите условия, които ще привлекат децата да тренират. Те със сигурност са още по-запалени по играта край мрежата, защото домакинството носи този ефект със себе си. 

 Ние никога нямаше да бъдем домакини, ако не притежавахме модерна зала. Това е пътят. Зали, стадиони, терени, площадки и мотивирани треньори. Другото е лесно, защото хората в България обичат спорта.