Обикалят го, гледат го и му се прехласват. Дори най-претенциозните ще го харесат, защото е нов, хубав, функционален, а и липсваше в последните няколко сезона. Сектор А се завръща на сцената на стадион „Георги Аспарухов“.

В един дъждовен и мрачен ден го взривиха зрелищно. Отиде си част от историята на Левски. Имаше носталгия, но и оптимизъм, че старото ще бъде заменено от по-модерно съоръжение. Трибуната стана готова с голямо закъснение, а през периода, в който отсъстваше на Левски му се струпаха много беди.

Изгуби нарисувана титла, пропиля две купи във финали срещу Берое и Черно море. Беше на косъм от фалит и участие в аматьорските дивизии. Записа серия от загуби във Вечното дерби. Пропусна два сезона в Европа, а преди това се издъни жестоко срещу Иртиш от Павлодар, което всъщност е в Азия. Клубът смени много треньори, които така и не дочакаха, за да водят отбора пред новата трибуна.

Левски стана на 100 години със стадион „кабрио“, но не се пречупи и оцеля.

Сектор А липсваше, но въпреки всички трудности и голямото закъснение, се завръща и е уникален за българските разбирания. Иво Тонев е длъжен да продължи със строежа на стадиона, защото именно това може да се окаже златната инвестиция в Левски.

Новата централна трибуна трябва да е магнит за мнозина, които спряха да гледат мачовете на живо. Не всеки иска и е на годините, за да ходи в агитката. Мнозина така и не припознаха Сектор В, който не предлага особен комфорт с наклонените си и стари седалки. Там няма екстри, а и беше някак си временно решение. Има заклети левскари, които държат да са в Сектор А, пък и могат да си го позволят.

Тази трибуна има и своята специфика. Хората там не бяха от най-кротките, напротив. Много треньорски глави са падали именно под натиска на Сектор А, който е най-близо като разположение до клубната управа. Обърнат ли се хората към централната ложа, значи нещо не е наред с отбора и са нужни промени.

В събота трибуната ще бъде открита. Онзи ден я видя Наско Сираков, което си беше емоционално завръщане. Легендата преди време каза, че кракът му няма да стъпи на „Герена“, но човек не може да избяга от дома си и рано или късно се връща. Наско ще се върне в събота, макар и като зрител. Ще бъде на мястото си в ложите на „Георги Аспарухов“. Мнозина, които мечтаят Левски да е разединен са позеленели от факта, че кракът на Сираков стъпи на „Герена“.

На стадиона ще бъдат и още славни левскари, за да видят този исторически миг. Хубавата идея трибуната да бъде открита от Андрей Аспарухов ще се осъществи. Синът на Гунди ще пропътува 7296 километра, за да бъде част от празника.

От събота насетне около 6 000 левскари имат възможността да гледат Левски на метри от терена. За противниците ще е тежко, а за „сините“ окриляващо. Липсващата част от стадиона се върна и е много по-добра от преди. Остава отборът да пълни трибуните със силна и атакуваща игра.