Да припомним, че само след два кръга се преполовява редовният сезон във футболното първенство. Рано-рано, още през октомври, на практика ще започне вторият полусезон. А до 1 март трябва да бъде излъчена и челната седмица, в която ще се разпределят титлата и медалите.

Ако погледнем класирането, ще видим, че тя постепенно започва да се очертава.

Между седмия Черно море и осмия Любимец вече има разлика от четири точки. Тя не е толкова голяма сама по себе си, но предвид отборите, които в момента са заели първите седем места, може да се прогнозира, че те определено имат потенциал да запазят позициите си.

Лудогорец, Ботев, ЦСКА, Литекс, Локомотив Пловдив, Левски и Черно море са тимове, които и по принцип бяха сочени за фаворити да заемат местата в плейофната седмица. А ето, че точно те са там след 11 кръга. Разбира се, не е изключено,някой измежду Берое, Локомотив София или Славия да се опита да се вмъкне в нея със силен финален спринт, но така или иначе предимство имат вече наместилите се сред първите седем.

Въобще, борбата за влизане в плейофите, до голяма степен може да бъде решена предсрочно. А дали на такова мнение са отборите, останали извън заветната седмица, предстои да разберем.