Утре, паралелно с финала в Шампионската лига, приключва първенството на „А“ група. Както се казва, време за анализи и оценки. Почти единодушно всички, интересуващи се от футбол у нас, ще заключат, че качеството на играта е било доста ниско. За сметка на това интригата присъстваше и все още я има кръг преди края за някои от компонентите в борбата.

Лошото е, че що се отнася до най-важния въпрос – кой ще стане шампион, доста отдавна беше видно, че Литекс ще дублира титлата си, независимо от скромните надежди на „сините“ в последните кръгове опонентът им да направи погрешни стъпки. Сравнително отрано стана ясно и кои ще са другите медалисти – Левски и ЦСКА.

Но през цялата пролет имаше истинска битка за четвъртата евроквота, чийто притежател дори все още е неизвестен. Локо Сф, Локо Пд, Черно море, допреди няколко дни Берое, както и Славия през турнира за Купата, бяха, а първите три отбора все още са претенденти за участие в Лига Европа.

Достатъчно ожесточена и равностойна беше и надпреварата за спасение, в която също участваха 5 тима. За утре в тази зона остана само да разберем отговора на въпроса кой измежду Видима-Раковски, Академик и Сливен ще се домогне до баража, който може да го остави в елита.

Слагаме точка на поредния шампионат в „А“ група, белязан от слаб футбол и немалко скандали, но поне интригуващ до голяма степен. Предстои тежко лято, отново под знака на финансовата криза, висящите лицензи и преструктурирането на двете професионални дивизии в зависимост от бройката на отборите.