Според изключително достоверни източници на Гонг, една от намиращите се в Топ 7 световна букмейкърска къща е олекнала с 987 654 швейцарски франка, след видимо уговорения мач между Ботев Пд и Сливен, завършил със съмнителния резултат 1:3.

Дни наред в българското футболно слухово пространство се носеше мълвата, че канарчетата са си осигурили безпроблемна серия от три поредни победи. Две от тях – срещу Локо Мездра и Беласица вече бяха факт. Това е подвело някои от любителите на залози и те от своя страна са се подлъгали по сигурния знак „1” за домакините от Пловдив.

По-хитрите и запознати с вътрешната информация играчи, обаче са изчакали Ботев да поведе. След гола на Андонов, лайв-коефициентите, даващи победа за гостуващия Сливен са скочили до небесата. Според потвърдени и засечени от поне едно място информации, тлъсти суми са били заложени в минутите преди изравнителния гол. Докато въпросната букмейкърска къща се усети, то доволните измамници, въвлечени в далаверата, вече са потривали ръце, броейки постъпленията в своите акаунти. Разбира се, в схемата е бил въвлечен и главният рефер Мартин Богдев. Той веднага отсъди направената нарочно от вратаря на Ботев дузпа. Полувремето завърши все пак с приспивното 1:1, за да се стигне до истински разигралата се порнографска сцена през втората част. Резултатът е ясен, а на вниманието на разследващите органи от страна на БФС прилагаме няколко очевидни факти, разкрили на цялата спортна общественост пошлия спектакъл:

- На трибуните имаше не повече от 1000 души, тъй като мълвата за уговорката накара останалите закупили билети 14 000 да си ги скъсат демонстративно минути преди да тръгнат за стадиона.

- Както странно отборът на Вихрен взе, че отпадна срещу ЦСКА в Кюстендил, така странно и Ботев отпадна изведнъж след силните си начални 30 минути.

- И двамата треньори демонстрираха неадекватни решения за своите смени, което допълва тезата, че това не е имало каквото и да е било значение.

- По традиция част от чуждестранните играчи недоразбират докрай за уговорка в даден мач. В случая това бе Омониго Темиле, който при решен двубой изрита зверски противников играч и си изкара червен картон. Слухове донасят, че е имало и нелош коефициент за това, че в мача ще има червен картон. Приема се!

- На два пъти вратарят на Сливен изрита топката в тъч – в един честен и истински мач това не би се случило.

- Стана ясно, че часове преди мача Митко Христолов пак е продавал отбора. Загуба срещу Сливен се очаква да катализира сделката и Христолов най-сетне да намери луд за връзване да вземе Ботев.

- Сливен трябваше да бие, макар това да коства евентуално изпадане за Ботев, тъй като после играе с Черноморец и трябва да ляга, щото после Черноморец играе с ЦСКА и трябва да ляга, щото после ЦСКА играе с Левски и трябва да ляга, щото Левски трябва да се пробва пак да влезе в групите на Шампионската лига.

Единственото успокоение на разорения букмейкър е фактът, че са били заложени сериозни суми на залога „Лилчо Арсов влиза смяна като полеви играч и вкарва два гола”. Коефициентът е бил 1 към 100. За една бройка.

Вследствие тази поредна далаверка в родния футбол, за която медиите тръбяха седмици наред вече са взети първите две спешни мерки:

- От страна на букмейкъра – закрити са временно подсайтовете на естонски и албански език, с цел съкращаване на разходите и избиване на загубите.

- От страна на БФС – до неделя Ботев и Сливен ще бъдат извадени официално от „А” група.