Програмата на Левски за първите четири кръга беше определена като кошмарна. „Сините“ почнаха с традиционно трудно гостуване на Ботев в Коматево. Последва домакинска среща с кандидат – шампиона Литекс. После тимът от „Герена“ имаше визита на шампиона – Лудогорец. Тежката серия завърши във Варна, където Черно море е изключително сложен за побеждаване.

Два хикса, една загуба и победа. С 16 души – толкова.

Съставът на Стойчо Стоев взе пет точки, а спокойно можеха да бъдат и повече. Няколко съдийски грешки бяха в ущърб на „сините“, но това не пречупи младата бригада, която показа характер. Седмици наред темите бяха две. Липсата на картотеки за нападателите Курдов и Диаби и неуспешните опити за привличане на нови крила. В тази обстановка, Стоев извърши малко чудо, но трябва да признаем, че имаше съвестни помощници – футболистите.

В този период Левски беше в някои от мачовете без своя капитан Минев, а Мигел Бедоя не игра в три от срещите поради травма. Така на сцената излязоха младите момчета от школата, плюс някои от новите и двама-трима по-опитни.

Още срещу Литекс се видя, че „сините лъвчета“ няма да пропуснат отдалата се възможност. В Разград и най-вече във Варна стана ясно, че момчетата стават мъже. Закалката е направена. Стойчо Стоев и Георги Иванов разполагат с момчета, които имат характер на бойци. Този дух беше припознат още преди време от асистента Елин Топузаков. Явно настъпи часът на тези момчета.

Божидар Краев отдавна е твърд титуляр в Левски. Самочувствието му е похвално. Борислав Цонев изигра два прекрасни двубоя в Разград и Варна, а там не е лесно за опитните, какво остава за младите. Деян Иванов изуми с мъжеството си и дава заявка за хубава кариера в сърцето на защитата. Той е болен левскар.

Мики Орачев запълни дупката от отсъстващите крила, а Радослав Цонев просто трябва да гледа от брат си. Той дори е смятан за по-талантлив от двамата. Това не е всичко, Левски има още такива, но са по-малки или имат здравословни проблеми.

Финансовата дисциплина може да донесе големия удар на Левски. Треньорът и футболистите на „Герена“ показаха, че заслужават уважение и подкрепа. Ред е на публиката.

Мачът с Монтана е прекрасна възможност този колектив да получи заслужени аплодисменти за представянето в „тежката част от програмата“. Онези, които бяха във Варна, отново ще са на линия, но е време и останалата част от „синьото море“ да се събуди. Вече има какво да го развълнува.