След като през лятото Локомотив Пд пребори Левски за подписа на Мартин Камбуров, днес и другият български гранд ЦСКА бе свален на земята от „черно-белите”. „Армейците” се опариха от нормативните документи и смелостта на пловдивчани да се опълчат на силните. Така Стойко Сакалиев, Иван Иванов и Александър Бранеков играха за Локо срещу ЦСКА за Купата, а „червените” веднага пожелаха да си ги върнат обратно и да ги заточат на пейката.

Арбитражната комисия на БФС обаче взе единственото правилно и логично решение на база правилниците и наредбите и остави „тримата от запаса” в Пловдив. Така те ще могат да играят дори в пролетния шампионатен двубой между двата тима на стадион „Българска армия”.

На „Лаута” трябва да бъдат повече от доволни, защото започнаха да печелят важни битки не само на терена, а и в канцелариите на БФС.

Високомерното отношение на ЦСКА към случая трябва да е обица на ухото. Със сигурност не е сериозно на подобно важно заседание на каквато и да било комисия представител на клуба да е единствено юристът Илич Панчев, а може би причината е „дългото” разстояние между стадион „Българска армия” и сектор „В” на националния стадион, където се гледа казусът.

Днешното решение на Арбитражната комисия със сигурност ще доведе до сериозни дискусии относно наредбата за следващия сезон, защото Локомотив сътвори прецедент и нищо чудно в книжлетата за сезон 2008-2009 да попадне точка, регламентираща тези спорове.