Това е последната седмица, през която столичните грандове имат шанса да спрат похода на Литекс към трофеите в България. Интересите на Левски и ЦСКА почти никога не са съвпадали. Сега обаче сме свидетели именно на един от малкото случаи на синьо-червено единство по неволя срещу оранжевия смутител на тяхното дългогодишно господство.

Ако Левски успее да превземе утре ловешката крепост и елиминира съперника си за Купата, това би било първият удар. Няколко дни по-късно на Градския стадион ще пристигне и ЦСКА и в случай на „синя“ победа преди това, ще има шанса да удари по Литекс за втори път.

Със сигурност при такъв развой на нещата биха се чули „червени“ гласове в полза на това да не се помага индиректно на по-добре пласирания в шампионата кръвен враг от „Герена“, но в клуба едва ли ще ги чуят. Защото ЦСКА първо играе за себе си, а второ, по редица причини също не изпитва симпатии към настоящия шампион.

Подобен двоен удар по Литекс все още е в рамките на хипотезите, но няма как да бъде пренебрегнат като възможен развой. Ако приемем, че това се случи, то на идилията и спокойствието в града на люляците ще бъде сложена точка. Макар че, по традиция, тревогата външно ще бъде маскирана по всякакъв начин.

И това може да се окаже шансът на Левски и ЦСКА да се върнат в играта и поне един от тях да спаси сезона си и в двата турнира.

Засега това изглежда малко вероятно, но не и невъзможно.